Home Tehnologie Păcăleala care permite companiilor publicitare să facă bani pe spinarea telefonului tău...

Păcăleala care permite companiilor publicitare să facă bani pe spinarea telefonului tău Android

621
0

Vă aduceți aminte când discutam despre faptul că este posibil ca o pagină web sau o aplicație Android să fure puterea procesorului tău pentru a mina criptomonede? Iar în acest timp bateria telefonului se golește foarte rapid?

Ei bine, a apărut un raport BuzzFeed conform căruia rețelele de publicitate au pus la cale un scam similar, unul care permite reclamelor mari consumatoare de energie să se ascundă în spatele reclamelor normale de tip banner în aplicațiile Android, astfel încât utilizatorii nici nu au habar că ele sunt acolo.

Nu dezvoltatorii aplicației ar fi de vină, aceștia au fost doar surprinși de afluxul de reclamații care au apărut ulterior pe tema consumului de energie. Se pare că rețelele de publicitate cu care dezvoltatorii au semnat contracte sunt păcălite la rândul lor de organizații mult mai mari.

Acest scam nu aduce pagube doar pentru consumatori, dar și pentru comunitatea de rețele publicitare. Scammerii cumpără bannere ieftine apoi le umplu cu reclame video scumpe, având un profit mare. Tehnica este cunoscută sub denumirea de „Ad Stacking” sau „Ad Stuffing”.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here