Home Tehnologie NASA ia în calcul folosirea unei rachete comerciale pentru excursia în jurul...

NASA ia în calcul folosirea unei rachete comerciale pentru excursia în jurul Lunii

678
0
NASA

NASA se gândește să folosească o rachetă comercială pentru a duce capsula cu echipaj uman Orion în jurul lunii. Administratorul instituției Jim Bridenstine a venit cu această idee astăzi, în timpul discuțiilor din Senat. Este o opțiune destul de interesantă și totodată realistă, întrucât sunt șanse mici ca SLS să termine testele la racheta care ar trebui să ducă acestă misiune la bun sfârșit până în iunie 2020.

Bridenstine a afirmat că NASA trebuie să se țină de termen și să trimită pe lună echipaj uman până la anul iar prima opțiune în cazul în care cei de la SLS nu termină racheta la timp este folosirea unei rachete comerciale. „Ca agenție, este de datoria noastră să căutăm variante astfel încât să ne ducem la bun final obiectivele. Una dintre aceste opțiuni este trimiterea capsulei Orion spre Lună cu o rachetă comercială.” NASA plănuiește demult să trimită racheta Orion timp de 3 săptămâni în jurul lunii în cadrul Exploration Mission 1 sau EM-1.

Zborul trebuia să coincidă cu debutul SLS, o rachetă la care se lucrează de ani buni și care va fi cea mai puternică construită vreodată de omenire. Startul misiunii EM-1 a fost amânat din cauza faptului că această rachetă SLS nu este gata. Primul deadline a fost în 2017 iar acum se uită cu speranță spre 2020, luna iulie. Și sunt șanse mari ca nici în iulie 2020 să nu fie gata această rachetă așa că NASA caută opțiuni, caută variante astfel încât să nu mai amâne încă o dată misiunea EM-1.

Previous articleApă curată în puț. 2 sfaturi de la profesioniștii în foraje
Next articleCum poți face rost de cabluri electrice mai ieftine
Mă numesc Alex Ciocan și scriu pe bloguri de ani de zile. Dețin bloguri pe aproape toate nișele dar cele tech mă pasionează cel mai mult. Puteți citi mai multe lucruri personale pe blogul meu alexciocan.ro sau amiralul.info.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here