Home Tehnologie Câtă energie electrică înmagazinează o furtună cu descărcări electrice?

Câtă energie electrică înmagazinează o furtună cu descărcări electrice?

960
0

Tehnologia avansează de la an la an și pe măsură ce avansăm ca și civilizație, descoperim noi metode de a cerceta fenomene inexplicabile.

De exemplu, astăzi se pot studia până și fulgerele din atmosferă, în momentul în care are loc o furtună de vară.

Radiațiile din cosmos și meteorologia au scos la iveală faptul că electricitatea din aceste furtuni cu descărcări electrice poate fi mai puternică decât și-ar fi imaginat cineva vreodată.

Cu abilitatea de a genera la fel de mult curent electric precum o centrală nucleară modernă, furtunile sunt o adevărată forță a naturii. Voltajul fulgerelor a fost măsurat de către meteorologi cu ajutorul avioanelor și baloanelor trimise în cosmos.

Cel mai mare fulger a măsurat nici mai mult nici mai puțin de 130 de milioane de volți dar se pare că recordul a fost doborât.

O nouă tehnică pentru studierea fulgerelor din interiorul furtunilor a fost dezvoltată.

Această metodă exploatează radiațiile din cosmos care intră în interiorul furtunii și măsoară voltajul total al furtunii, nu doar voltajul acumulat în câțiva nori.

De exemplu, într-o furtună de mari dimensiuni, se pot acumula lejer 1.3 miliarde de volți, de 10 ori cât cea mai mare măsurătoare cunoscută.

Asta înseamnă peste 2 miliarde de watti, cam cât scoate o centrală atomoelectrică sau o hidrocentrală.

Previous articleAspecte de luat în calcul atunci când vrei să schimbi ambreiajul
Next articleEvaluarea imobilelor – un pas crucial pentru obținerea unui credit ipotecar
Mă numesc Alex Ciocan și scriu pe bloguri de ani de zile. Dețin bloguri pe aproape toate nișele dar cele tech mă pasionează cel mai mult. Puteți citi mai multe lucruri personale pe blogul meu alexciocan.ro sau amiralul.info.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here