Home Tehnologie Câtă energie electrică înmagazinează o furtună cu descărcări electrice?

Câtă energie electrică înmagazinează o furtună cu descărcări electrice?

1068
0

Tehnologia avansează de la an la an și pe măsură ce avansăm ca și civilizație, descoperim noi metode de a cerceta fenomene inexplicabile.

De exemplu, astăzi se pot studia până și fulgerele din atmosferă, în momentul în care are loc o furtună de vară.

Radiațiile din cosmos și meteorologia au scos la iveală faptul că electricitatea din aceste furtuni cu descărcări electrice poate fi mai puternică decât și-ar fi imaginat cineva vreodată.

Cu abilitatea de a genera la fel de mult curent electric precum o centrală nucleară modernă, furtunile sunt o adevărată forță a naturii. Voltajul fulgerelor a fost măsurat de către meteorologi cu ajutorul avioanelor și baloanelor trimise în cosmos.

Cel mai mare fulger a măsurat nici mai mult nici mai puțin de 130 de milioane de volți dar se pare că recordul a fost doborât.

O nouă tehnică pentru studierea fulgerelor din interiorul furtunilor a fost dezvoltată.

Această metodă exploatează radiațiile din cosmos care intră în interiorul furtunii și măsoară voltajul total al furtunii, nu doar voltajul acumulat în câțiva nori.

De exemplu, într-o furtună de mari dimensiuni, se pot acumula lejer 1.3 miliarde de volți, de 10 ori cât cea mai mare măsurătoare cunoscută.

Asta înseamnă peste 2 miliarde de watti, cam cât scoate o centrală atomoelectrică sau o hidrocentrală.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here