Home Diverse Aspecte de luat în calcul atunci când vrei să schimbi ambreiajul

Aspecte de luat în calcul atunci când vrei să schimbi ambreiajul

708
0
ambreiajul

Ambreiajul intră la categoria consumabile atunci când ne referim la autoturisme așa că periodic, mai rar ca schimbul de ulei sau kitul de distribuție, trebuie să-l avem și pe el în vizor.

Pentru autoturismele care beneficiază de cutii de viteze automate e oarecum mai simplu de intuit data când acest ansamblu trebuie schimbat (P.S. în mod normal ar trebui pus altul nou înainte ca acel actual să înceapă să patineze), însă pentru autoturismele cu cutii de viteze manuale nevoia de a schimba ambreiajul poate să apară mult mai devreme. Evident, această operațiune se face în funcție de modul de operare al autoturismului de către șofer.

Dacă deții un autoturism și te gândești să schimbi kitul de ambreiaj, trebuie să ții cont de câteva aspecte despre care vom discuta mai pe larg în cele ce urmează. Sunt aspecte care te vor ajuta destul de mult mai ales dacă ești șofer începător.

Aspecte de luat în calcul atunci când vrei să schimbi ambreiajul

  1. Achiziția corectă a kitului – pentru a cumpăra exact piesa de care ai nevoie, vei avea nevoie de datele din talonul mașinii. Deși multă lume te va îndruma către un magazin din orașul tău, sfatul meu este să comanzi kitul online. Experiențele pe care le-am avut cu magazinele de piese auto din oraș, deloc plăcute, m-au făcut să mă orientez în urmă cu mulți ani către magazinele online, care sunt mult mai respectuoase cu clienții. Magazinele din oraș din pricina vadului comercial, se cam văd de multe ori cu sacii în căruță și uită să fie serioase. Apoi, unele autoturisme au kituri de ambreiaj care se schimbă cu tot cu volantă, e destul de complicat. Datele din talonul mașinii vor rezolva oricum problema. Un kit de ambreiaj comandat corect din prima, rezolvă 50% din problemă.
  2. Alegerea cu atenție a service-ului – știm cu toții faptul că a lăsa mașina în service în România a devenit așa, un fel de aventură. Nu știi niciodată dacă o să decurgă lucrurile bine sau nu, dacă vei primi mașina înapoi reparată și în ordine sau o vei primi mai defectă decât ai dus-o. Alegerea service-ului în care schimbi kitul de ambreiaj este un aspect pe care trebuie să-l rezolvați înainte de a comanda piesele.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here