Home Tehnologie NASA primește fonduri mai mari

NASA primește fonduri mai mari

849
0
NASA

După ce a trecut prin cea mai lungă limitare de fonduri guvernamentale din istorie, NASA va primi un plus la fonduri pentru 2019, datorită unei rectificări bugetare semnată astăzi de Președintele Donald Trump. Legislația, care trimite fonduri către instituțiile federale guvernamentale din 30 septembrie 2019, va trimite către NASA 21.5 miliarde de dolari. Avem parte de o creștere față de anii trecuți, când bugetele instituției au fost de 20.7 respectiv 19.9 miliarde de dolari.

Practic, fiecare program major susținut de NASA va primi un boost. Programele științifice ale instituției, care acoperă misiuni planetare și științe ale Terrei, vor primi un total de 6.9 miliarde de dolari, față de 6.2 miliarde cât au primit anul trecut. Programul de explorare umană va primi 5 miliarde de dolari, față de 4.79 miliarde cât a primit în 2018.

Multe dintre misiunile NASA de care Președintele a încercat să scape, sunt încă active. Cea mai notabilă este misiunea WFIRST, un nou telescop dezvoltat de NASA pentru a căuta planete în afara sistemului nostru solar și pentru a cerceta energia neagră a Universului.

Astăzi, programul a primit 312 milioane de dolari pentru dezvoltare și i s-a impus condiția să nu depășească un cost total de 3.2 miliarde de dolari de către Congres. Un alt program care a supraviețuit este cel care presupune trimiterea unei sonde pe luna de gheață a lui Jupiter, Europa.

Acest satelit ar putea găzdui viața. Aceasta este una dintre cele două misiuni NASA care au în plan studiul acestui obiect cosmic. Cealaltă misiune presupune o navetă care să zboare periodic pe lângă satelit și să ia mostre din jeturile de lichid care țâșnesc de la suprafață.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here