Home Tehnologie Fotografii făcute de robotul Opportunity pierdut de NASA

Fotografii făcute de robotul Opportunity pierdut de NASA

698
0

Săptămâna aceasta NASA și-a luat la revedere de la robotul Opportunity, robot care a stat pe suprafața lui Marte mai bine de 15 ani. Ar mai fi stat „în viață”, însă ultima furtună de nisip care a avut loc vara trecută i-a pus capac. De-a lungul anilor, Opportunity a reușit să doboare multe recorduri, înclusiv să participe la un ciudat maraton.

Inginerii care l-au operat au reuțit să-l țină în viață la suprafața planetei deși de multe ori condițiile meteo nu au fost favorabile. Diferențele brutale de temperatură alături de furtunile de nisip, alături de lupta cu pierderea memoriei au pus la grea încercare mințile lor.

Într-un final, misiunea Opportunity a luat sfârșit după 5352 zile marțiene, cu mult peste cele 90 de zile atribuite inițial pentru această misiune. Datele colectate de acest robot ne-au adus în prim plan faptul că viața pe Marte a fost cândva mult mai caldă și mai udă față de cum este ea astăzi. De-a lungul celor 15 ani de activitate, Opportunity a trimis către centrul de comandă de la NASA 217.000 de imagini, câteva dintre cele mai spectaculoase le veți găsi în continuarea acestui articol.

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here