Noi fotografii trimise către centrul de comandă NASA de sonda New Horizons scot în evidență trăsături interesante ale rocii sub formă de alună numită 2014 MU69.
Aceste fotografii sunt cele mai clare din întreg setul, acordând cercetătorilor șansa să exploreze obiectul cosmic aflat la o distanță de 6.56 miliarde de kilometri.
Localizată în centura Kuiper, la marginea sistemului nostru solat, 2014 MU69 este cel mai distant obiect spațial pe care oamenii au reușit să-l fotografieze în detaliu. Roca are doar 32 de kilometri lungime și este neschimbată din primele zile ale sistemului nostru solar.
Chiar de Revelion, sonda New Horizons a celor de la NASA a trecut la o distanță de 3520 km de roca 2014 MU69 cu viteza de 51200 km/oră. Sonda a cules date despre ea și i-a făcut câteva poze fără să se oprească. Primul set de fotografii nu a fost atât de clar, nici al doilea însă cel de-al treilea se pare că a fost mai cu noroc. Rezoluția la care a fost fotografiat obiectul cosmic este 33.5 metri/pixel, mulțumită instrumentului de fotografiere aflat la bordul navetei (LORRI – Long Range Reconnaissance Imager). Fotografiile au fost făcute de la o distanță de 6.5 kilometri cu un timp de expunere de 0.025 secunde.