Home Sport Acțiunile Nike au căzut dramatic după ce adidasul lui Zion Williamson s-a...

Acțiunile Nike au căzut dramatic după ce adidasul lui Zion Williamson s-a rupt

1306
0

Nike a cam încasat-o după ce adidasul lui Zion Williamson s-a rupt în timpul meciului de miercuri seară. Acțiunile companiei au scăzut cu peste 1% chiar joi.

S-a întâmplat acest lucru din cauza faptului că de-a lungul timpului, Nike și-a făcut un renume în ceea ce privește calitatea produselor sale, renume care devine egal cu zero când privim imaginea cu Zion Williamson și adidasul său rupt.

Analiștii cel puțin așa cred, că acțiunile Nike pe bursă au scăzut din pricina evenimentului Zion Williamson. După ce adidasul s-a rupt, Williams a părăsit terenul cu o accidentare la genunche.

Compania a ieșit imediat cu o declarație referitoare la acest eveniment neplăcut: „Calitatea și performanțele produselor noastre sunt cele mai importante. În timp ce acesta este un caz mai mult decât izolat, încercăm pe cât posibil să identificăm problema”. 

Nike cheltuie 11.5 miliarde de dolari, aproape o treime din vânzări pe marketing și asocieri de imagine cu diverși atleți, anual. Nike și brandul Jordan au sponsorizat 85 de echipe de baschet –  femei și bărbați – doar în 2018, potrivit unei declarații NCAA.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here