Se spune că hoția este adânc înfiptă în molecula ADN a românului și când spun asta mă refer la absolut toți românii, nu doar la politicieni. La nivel declarativ în special în online, oamenii s-au obișnuit să facă hoți și să arate cu degetul spre bogățiile politicienilor, însă uită că în realitate, majoritatea românilor de rând fură sub o formă sau alta.
De exemplu, câți dintre noi nu am auzit în jurul nostru povești cu fel de fel de oameni care au venit acasă cu diverse produse sau obiecte de la serviciu, pe care nu ar fi trebuit niciodată să le aibă? Dar evident, dacă s-a ivit posibilitatea, n-au ratat ocazia să fure.
Din păcate, furtul nu a dus niciodată la nimic bun, indiferent că este din banul public sau de la patronul pentru care lucrezi. Dacă atunci când se fură din banul public nimeni nu pățește nimic și la nivel de individ nimeni nu resimte, atunci când furi de la patronul pentru care lucrezi lucrurile stau exact invers. Poți să fii prins și tras la răspundere și, de asemenea, prin intermediul acțiunilor tale de prejudiciere poți duce firma în faliment.
Dacă deții o companie și observi că încep să dispară ori bani ori produse, obiecte din firmă, ești îndreptățit să începi o acțiune de monitorizare. Ce înseamnă asta? Adică poți să instalezi camere spion, ori un microfon spion prin birourile sau prin locurile în care aceștia lucrează.
Probabil mulți dintre voi veți spune că nu e frumos să faci așa ceva însă din multe puncte de vedere, este foarte sănătos pentru afacere. Oamenii sunt plătiți pentru munca prestată, nu e nevoie să fure absolut nimic. Celor care nu le convine salariul au opțiunea de a-și căuta un loc de muncă mai bine remunerat. A fura drept scuză că nu-și ajunge salariul nu este o afirmație care să te poată scăpa de pușcărie în cazul în care ești prins.
Orice patron este dornic să-și apere afacerea de asemenea pericole care pot crea destul de multă instabilitate. Să întreții un business în România, din punct de vedere legal și financiar nu e deloc simplu, dacă mai vin și X sau Y să te fure, chiar că te duci în cap.