Home Sport Max Verstappen câștigă marele Grand Prix din China după o cursă dramatică

Max Verstappen câștigă marele Grand Prix din China după o cursă dramatică

65
0

Max Verstappen vine de pe altă planetă, conform spuselor managerului echipei Red Bull, Christian Horner, după ce triplul campion mondial a dominat cursa din China, ieșind în final învingător.

„Se află într-o formă absolut fantastică. Este una cu mașina iar creierul său setat pe cursă îl aduce față în față cu niște capacități aproape dincolo de oameni. În aceste momente se scrie istoria” spune Horner.

Max Verstappen a câștigat toate cursele din cadrul sezonului actual de Formula 1, cu excepția celei din Australia, când a fost nevoit să se retragă. Anul acesta speră să doboare recordul de anul trecut, când Max Verstappen a câștigat 19 din totalul de 22 de curse. Duminică, a terminat cu aproape 14 secunde în fața lui Lando Norris de la McLaren, în timp ce coechipierul său Sergio Perez a terminat pe locul al treilea.

În cadrul Grand Prix-ului din China, Max Verstappen a dominat întreaga cursă, reușind să se desprindă destul de bine de haosul din pluton. În timpul cursei nu au avut loc evenimente neplăcute, doar motorul lui Valtteri Bottas a cedat într-un moment, fiind necesară intrarea pe pistă a Safety Car. Chiar înainte de reluarea cursei, Lance Stoll de la Aston Martin a intrat în spatele lui Daniel Ricardo, fiind din nou necesară intervenția Safety Car pentru eliberarea pistei.

„Am trecut cu bine peste momentul restartului cursei, mașina de asemenea s-a ridicat la înălțimea așteptărilor. Am putut face cu ea tot ce mi-am dorit. Sper să mai avem parte și pe viitor de asemenea weekend-uri fantastice” spune Verstappen.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here