Home International Specie de țestoasă regăsită după 100 de ani, în Galapagos

Specie de țestoasă regăsită după 100 de ani, în Galapagos

688
0
Galapagos

O specie de țestoasă gigant despre care se credea că a dispărut complet în urmă cu 100 de ani a fosr descoperită pe insula Fernandina din Galapagos, potrivit guvernatorului din Ecuador. Ultima țestoasă gigant de Fernandina a fost văzută în viață în anul 1096.

O femelă adult despre care se crede că are peste 100 de ani a fost văzută duminică în timpul unei expediții de către Giant Tortoise Restoration Initiative (GTRI). Washington Tapia, directorul GTRI, lider de expediții, spune că studii genetice vor fi efectuate pentru a reconfirma că țestoasa găsită aparține într-adevăr de specia în cauză. Mai mult, experții cred că țestoasa nu este singură, urmele și mirosul altor țestoase sunt prezente în regiune și au fost observate de echipa de cercetători.

Țestoasa Uriașă de Fernandina este una dintre cele 14 specii diferite de țestoase uriașe care-și fac veacul pe Insulele Galapagos. Acestea au ajuns să fie pe cale de dispariție după ce în ultimii 200 de ani, au fost vânate la greu pentru mâncare și pentru ulei. Arhipelagul Galapagos include 19 insule în Oceanul Pacific iar Fernandina este cea de-a treia ca dimensiune. În 1959, Insulele Galapagos au devenit ocrotite de UNESCO, au intrat în patrimoniul UNESCO mai bine zis.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here