Home Terorism Teroristul din Piața de Crăciun de la Strasbourg – încă în libertate

Teroristul din Piața de Crăciun de la Strasbourg – încă în libertate

1105
0

O adevărată vânătoare este în desfășurare pentru a prinde teroristul care a deschis focul în apropierea unei piețe de Crăciun foarte populară din orașul francez Strasbourg.

3 persoane au decedat în urma acestui incident și alte 13 au fost rănite. Peste 350 de jandarmi și soldați ajutați de unități aeriene au fost mobilizați pentru a găsi suspectul, un bărbat care este deja cunoscut de către serviciile secrete. Ministrul de Interne Laurent Nunez a anunțat la radio faptul că „deocamdată autoritățile nu au putut confirma dacă motivația suspectului este una de tip terorist și nici că există vreo certitudine asupra faptului că acesta s-ar afla încă pe teritoriul Franței”.

Piața de Crăciun de la Strasbourg este cea mai veche din Europa și atrage milioane de turiști anual. Suspectul a intrat în această piață pe la Podul Corbeau și a început să împuște oamenii care se aflau la cumpărături pe Rue des Orfèvres, la ora 8 PM. Au existat schimburi de focuri între suspect și forțele de securitate 8:20 și 9 PM iar zvonurile spun că acesta a fost rănit.

Cum a dispărut el de la fața locului? S-a urcat într-un taxi și s-a făcut nevăzut. Acest atac a forțat Franța să ridice nivelul de securitate la nivel de „urgență teroristă”. Dintre cei 13 răniți, 8 sunt în stare destul de gravă în timp ce cinci au suferit răni minore. Suspectul a fost identificat.

Este un tânăr de 29 de ani cunoscut de către poliție, născut la Strasbourg.

Previous articleMarea Britanie e greu de înțeles din cauza Brexit-ului
Next articleBravoSport.ro, sursa articolelor sport de calitate
Mă numesc Alex Ciocan și scriu pe bloguri de ani de zile. Dețin bloguri pe aproape toate nișele dar cele tech mă pasionează cel mai mult. Puteți citi mai multe lucruri personale pe blogul meu alexciocan.ro sau amiralul.info.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here