Home Terorism Teroristul din Piața de Crăciun de la Strasbourg – încă în libertate

Teroristul din Piața de Crăciun de la Strasbourg – încă în libertate

1369
0

O adevărată vânătoare este în desfășurare pentru a prinde teroristul care a deschis focul în apropierea unei piețe de Crăciun foarte populară din orașul francez Strasbourg.

3 persoane au decedat în urma acestui incident și alte 13 au fost rănite. Peste 350 de jandarmi și soldați ajutați de unități aeriene au fost mobilizați pentru a găsi suspectul, un bărbat care este deja cunoscut de către serviciile secrete. Ministrul de Interne Laurent Nunez a anunțat la radio faptul că „deocamdată autoritățile nu au putut confirma dacă motivația suspectului este una de tip terorist și nici că există vreo certitudine asupra faptului că acesta s-ar afla încă pe teritoriul Franței”.

Piața de Crăciun de la Strasbourg este cea mai veche din Europa și atrage milioane de turiști anual. Suspectul a intrat în această piață pe la Podul Corbeau și a început să împuște oamenii care se aflau la cumpărături pe Rue des Orfèvres, la ora 8 PM. Au existat schimburi de focuri între suspect și forțele de securitate 8:20 și 9 PM iar zvonurile spun că acesta a fost rănit.

Cum a dispărut el de la fața locului? S-a urcat într-un taxi și s-a făcut nevăzut. Acest atac a forțat Franța să ridice nivelul de securitate la nivel de „urgență teroristă”. Dintre cei 13 răniți, 8 sunt în stare destul de gravă în timp ce cinci au suferit răni minore. Suspectul a fost identificat.

Este un tânăr de 29 de ani cunoscut de către poliție, născut la Strasbourg.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here