Home International Marea Britanie e greu de înțeles din cauza Brexit-ului

Marea Britanie e greu de înțeles din cauza Brexit-ului

735
0
Uniunea Europeană

Nu doar populația din Marea Britanie este confuză în aceste zile din pricina Brexit-ului, întreaga planetă este la fel de confuză. Săptămâna aceasta, Primul Ministru Theresa May părea foarte încrezătoare în ceea ce privește înțelegerea între UK și UE legată Brexit-ul, însă votul din Camera Comunelor a fost amânat după weekend.

Una dintre cele mai comune întrebări pe care politicienii europeni au adresat-o a fost ce se va întâmpla cu Brexit-ul, pentru că în ultimii 2 ani nimeni nu a reușit să dea un răspuns clar sau să vină cu o viziune serioasă la înaintare.

Răspunsul la această întrebare este unul destul de neplăcut dar adevărat: nimeni nu știe. Nici măcar cei de la conducerea țărilor. Nimeni nu a venit cu ceva soluții sau cu ceva planuri de viitor pentru momentul de după Brexit. Totul a zăcut în nepăsare de la o zi la alta.

May și cercul ei de apropiați politici au eșuat să convingă populația că ceea ce dorește ea să obțină din Parlamentul UK este cea mai bună soluție, chiar dacă este singura de pe masă.

Astfel, a luat naștere așa numitul vot al înțelegerii pentru Brexit, o plasă de siguranță în cazul în care lucrurile nu iasă cum își dorește. Cea mai mare problemă pe care Theresa o va avea de rezolvat o să fie însuși Partidul Conservator. În planul ei, există ceva numit „Irish border backstop” iar deocamdată granița cu Irlanda (membră UE) și Irlanda de Nord (parte din UK) este cel mai sensibil subiect în ceea ce privește Brexit-ul. Cele două state s-au înțeles se pare să nu pună graniță fizică între ele, dar până la urmă decizia aparține UE și UK.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here