Home Tehnologie Naveta OSIRIS-REx a celor de la NASA se întâlnește astăzi cu un...

Naveta OSIRIS-REx a celor de la NASA se întâlnește astăzi cu un asteroid

539
0

Naveta OSIRIS-REx a celor de la NASA se întâlnește astăzi cu asteroidul Bennu, după o cursă de 2 ani. Naveta va porni pentru ultima dată propulsoarele astăzi pentru a se apropia la 6 km de asteroid, după care va ateriza pur și simplu.

Misiunea OSIRIS-REx vine de la Origins, Spectral Interpretation, Resource Identification, Security-Regolith Explorer este prima în catalogul NASA care presupune returnare de mostre luate de pe un asteroid aflat în cosmos. Naveta a fost lansată în septembrie 2016 iar marți aceasta s-a apropiat la mai puțin de 6 km de asteroid.

Următorul an, OSIRIS-REx va supraveghea asteroidul și-l va scana cu instrumentele de bord. Aceste instrumente vor ajuta la localizarea unei suprafețe plane considerată sigură pentru aterizare. Naveta o să coboare pentru a preleva mostre de pe acest asteroid și se va întoarce pe Terra la finalul lunii septembrie 2013.

„Gravitația foarte mică a asteroidului Bennu va fi o provocare unică pentru misiune. Pentru că are un diametru de doar 0.5 km, Bennu va deveni cel mai mic obiect cosmic în jurul căruia o navetă a orbitat.” spune Rich Burns, manager de proiect pentru NASA în cadrul misiunii OSIRIS-REx.

Mostrele luate de pe Bennu, un asteroid care orbitează în apropiere de Terra, poate ajuta cercetătorii să înțeleagă nu numai impactul pe care-l pot avea asteroizii asupra planetei dar și modul în care planetele s-au format, viața a început.

Naveta OSIRIS-REx are o cameră foto, un altimetru cu laser pentru maparea 3D, un spectometru cu emisii termale pentru a afla temperatura și compoziția minerală și spectometre pentru a măsura razele X, infraroșii și lumina vizibilă.

Previous articleUniversul în imagini
Next articleJaponia – ultimul serviciu de tip PAGER va fi oprit
Mă numesc Alex Ciocan și scriu pe bloguri de ani de zile. Dețin bloguri pe aproape toate nișele dar cele tech mă pasionează cel mai mult. Puteți citi mai multe lucruri personale pe blogul meu alexciocan.ro sau amiralul.info.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here