Home Tehnologie Japonia – ultimul serviciu de tip PAGER va fi oprit

Japonia – ultimul serviciu de tip PAGER va fi oprit

1202
0

Japonia închide ultimul serviciu de tip PAGER, la zeci de ani de când această tehnologie a devenit depășită. Tokyo Telemessage, singura companie de telecomunicații ce încă mai operează acest tip de serviciu, va pune și ea punct în septembrie 2019 din pricina lipsei de cerință.

Compania spune că numărul utilizatorilor a scăzut sub 1500, în ciuda faptului că nu se mai fabrică dispozitive de tip Pager de mai bine de 20 de ani.

Pentru cei care nu știu, pagerele au fost foarte populare atât în Japonia cât și în Europa în anii 90, înainte de dezvoltarea telefoniei mobile. Pentru Tokyo Telemessage, apogeul în materie de utilizatori pentru serviciul de pagere a fost atins în anul 1996, când a înregistrat 1.2 milioane de aparate în sistem.

Pagerele sunt niște dispozitive care comunică pe bază de semnale radio, mesajele sunt transmise de la telefoanele fixe și descifrate de aceste aparate. Pentru a putea să răspunzi la un mesaj de tip pager trebuie să folosești de asemenea un telefon.

Deocamdată nu se știe cine sunt cei care încă mai folosesc acest tip de serviciu și în ce context, însă cei de la Japan Times cred că este vorba despre spitale, unde nu este voie cu semnale electro magnetice specifice celularelor.

Previous articleNaveta OSIRIS-REx a celor de la NASA se întâlnește astăzi cu un asteroid
Next articleVarsta copilului, factor cu rol decisiv in alegerea jucariilor
Mă numesc Alex Ciocan și scriu pe bloguri de ani de zile. Dețin bloguri pe aproape toate nișele dar cele tech mă pasionează cel mai mult. Puteți citi mai multe lucruri personale pe blogul meu alexciocan.ro sau amiralul.info.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here