Home Diverse Bitcoin, încotro?

Bitcoin, încotro?

842
0
Bitcoin

Să asistăm oare la finalul Bitcoin, cea mai veche și valoroasă criptomonedă din lume? Prețul pentru 1 BTC s-a oprit din cădere pe la 4500 USD și începe să crească, așadar, nici vorbă de moarte. Bitcoin mai are multe de dovedit așa că nu are gânduri de ducă de pe-acum.

Nu este pentru prima dată când această criptomonedă scade în jurul valorii de 5000 de dolari și probabil nici ultima. Deocamdată discutăm despre un teren necunoscut, despre un domeniu fără precedent care evoluează odată cu tehnologia, odată cu societatea.

Să nu uităm nici faptul că a existat un moment în anul 2017 când 1 BTC putea fi cumpărat pentru aproape 20 de mii de dolari, o cifră incredibilă la care nici măcar Satoshi nu cred că s-a gândit că se va ajunge vreodată. Satoshi Nakamoto este nimeni altul decât inventatorul acestei criptomonede care scrie istorie în fiecare zi începând cu anul 2009.

După Bitcoin, au apărut de asemenea foarte multe criptomonede, unele mai valoroase precum Ethereum, altele mai puțin valoroase precum Electroneum, dar care toate și-au găsit un folos și un loc pe noua piață a criptomonedelor. Cele care nu pot fi folosite la cumpărături online sau offline pot fi folosite pentru tranzacționare și așa mai departe.

Sunt ferm convins de faptul că Bitcoin nu o să dispară prea curând de printre noi. Este o monedă virtuală prea bine înfiptă în societate ca să se ducă în cap așa, dintr-o dată. După cum știm, trendurile care apucă să prindă coajă la nivel de online nu mai pot fi stârpite.

Dacă marele jaf de la Mt. Gox nu a putut să sperie investitorii și oamenii care au folosit Bitcoin în diverse scopuri, atunci sunt de părere că lucrurile în materie de Bitcoin nu se vor schimba prea curând. Desigur, prețul acestei criptomonede o să mai scadă, o să mai crească, dar de dispărut, eu unul nu cred că mai poate să dispară. Acest lucru nu cred că se va petrece nici măcar în momentul în care sistemul bancar va începe să pună presiune pe monedele virtuale. Mult nu ma este până atunci pentru că au început să apară tranzacțiile cu Bitcoin pe parte de achiziție de produse. De fapt, astăzi se poate cumpăra Bitcoin în România direct cu cardul dacă nu știați.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here