Home International 1000 de bucăți de plastic scoase din stomacul unei balene moarte în...

1000 de bucăți de plastic scoase din stomacul unei balene moarte în Indonezia

631
0
plastic

Deși se discută mult despre poluarea din mări și oceane, de obicei nimeni nu ia nicio măsură. Ei bine, acum a apărut o balenă moartă în Indonezia din stomacul căreia s-au scos atenție, 6 kilograme de plastic. Balena a fost descoperită în jurul insulei Kapota  din Parcul Național Wakatobi, la dus est de Sulawesi. Oficialii parcului au scos pungi, sticle de plastic, sandale, 115 de pahare de cafea din plastic din stomacul balenei, alături de un sac în care se aflau peste 1000 de bucăți de sfoară.

„Deși nu am putut indica foarte clar cauza decesului, ceea ce am constatat este groaznic și mai mult decât îngrijorător” spune într-o declarație Dwi Suprapti, coordonator pentru conservarea speciilor marine la WWF-Indonezia. Descoperirea macabră a fost făcută într-o zonă turistică populară și trage un semnal de alarmă în ceea ce privește impactul poluării asupra vieții marine.

În iunie, o altă balenă a decedat în sudul Tailandei. Aceasta avea în stomac 8 kilograme de plastice. Un raport apărut în 2015 al Ocean Conservancy  și McKinsey Center for Business and Environment  a scos la iveală faptul că peste 50% din plasticele care ajung în oceanele lumii vin din China, Indonezia și Filipine, Thailanda și Vietnam. 65% din reducerea poluării cu plastice în cele 5 țări ar duce la scăderea poluării la nivel global cu 45%. Dacă nu se intervine urgent, plasticul din oceanele lumii va fi triplu în următorii 10 ani.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here