Home Tehnologie Poate tehnologia din bucătărie să reducă risipa de alimente?

Poate tehnologia din bucătărie să reducă risipa de alimente?

766
0

Anual se estimează că 1.3 miliarde de alimente sunt aruncate pur și simplu la gunoi. Ei bine, tehnologia inovativă din domeniul bucătăriei ar putea să reducă puțin din această cifră colosală, reușind în același timp să aducă și bani în buzunarele oamenilor. Ideea celor de la Ovie a venit după ce co-fondatorul acestui startup, Ty Thompson a realizat că nu e ok să arunce la gunoi o farfurie de paste.

Astfel, a decis că trebuie să facă ceva pentru a reduce risipa de alimente și fiind inspirat de un sistem de becuri LED folosit pentru a estima spațiul disponibil în parcare, acesta a conceput un sistem inteligent de stocare a alimentelor. Campania de crowdfunding a celor de la Ovie tocmai ce s-a finalizat, aceștia au reușit să strângă 64.000 de dolari, suficienți pentru a dezvolta și finaliza produsul care va urmări prin Bluetooth data expirării alimentelor.

„Încercăm să rezolvăm o problemă destul de importantă. Nimeni nu intenționează să arunce mâncarea la gunoi, însă viața devine haotică și mereu pe fugă, rezultând anual o risipă la nivel mondial de 1.3 milioane de tone de alimente” spune Stacie Thompson, co-fondator.

Cu timpul, Ideea din spatele Ovie a evoluat foarte mult.

„Totul a pornit de la un sistem de lumini pus în frigider care să te ajute să risipești mai puține alimente, și a ajuns la un sistem integrat care să-ți amintească când anume mâncarea trebuie folosită. Sistemul îți furnizează și rețete pe care le poți face cu acele alimente  care stau să expire și te ajută și să cumperi celelalte ingrediente necesare”. Recipientele cu alimente Ovie conțin niște senzori și au un LED care își schimbă culoarea în funcție de prospețime.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here