Home International Încă un hotel incredibil în Dubai: vasul de croazieră Queen Elizabeth II

Încă un hotel incredibil în Dubai: vasul de croazieră Queen Elizabeth II

647
0

Poate pentru cei care locuiesc acolo sau frecventează destul de des această țară, faptul că se mai deschide un hotel de lux nu e o veste WOW. Pentru restul lumii însă, e ceva destul de interesant mai ales că va fi vorba despre un vas de croazieră transformat în hotel. În luna aprilie, vasul  Queen Elizabeth II (QE2), cel mai celebru vas de croazieră al anilor 60, și-a deschis porțile pentru ultima oară. Zilele navigabile s-au sfârșit pentru el, îndreptându-se către portul Mina Rashid, unde va fi transformat într-un hotel.

„Vârsta acestui vas va revigora piața hotelurilor din Dubai. Acest vas are și valoare istorică. Dubai este un oraș noi, așa că vasul QE2 va fi cel mai vechi element din peisaj” spune Mustafa Hamza, CEO al PCFC Hotels, companie de stat. De fapt, vasul englezesc Queen Elizabeth II a fost construit în 1967, e cu 4 ani mai mare decât formarea Emiratelor Arabe Unite. Partea bună este că valoarea istorică a vasului va fi prezervată, nu se va reconstrui sau reamenaja nimic în incinta lui în afară de un muzeu al celor 39 de ani de serviciu. Vizitatorii vor putea merge pe aceleași holuri pe care a mers și Nelson Mandela sau David Bowie. Hotelul în sine va avea 224 de camere dar vor mai fi construite până la 600 în următoarele 3 luni. Prețurile vor porni de la 150 de dolari/noapte. De-a lungul timpului, acest vas de croazieră a relaxat peste 2.5 milioane de persoane, a traversat Atlanticul de 812 ori și a pornit în 25 de croaziere în jurul lumii. A parcurs în total 6 milioane de mile marine (11 milioane de kilometri).

Previous articleCum ne alegem rochița de vară perfectă?
Next articleMcDonalds renunță la paiele din plastic în Irlanda și UK
Mă numesc Alex Ciocan și scriu pe bloguri de ani de zile. Dețin bloguri pe aproape toate nișele dar cele tech mă pasionează cel mai mult. Puteți citi mai multe lucruri personale pe blogul meu alexciocan.ro sau amiralul.info.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here