Home International McDonalds renunță la paiele din plastic în Irlanda și UK

McDonalds renunță la paiele din plastic în Irlanda și UK

739
0
paiele din plastic

McDonalds s-a alăturat luptei împotriva poluării cu plastic, trecând pe paie din hârtie în restaurantele din UK și Irlanda. Schimbarea, care va începe din septembrie, o să fie implementată după ce vor fi testate mai multe variante de paie ecologice. „Ne-am gândit și în urma dezbaterilor publice, după ce clienții ne-au spus că vor să vadă altfel de paie, ne-am gândit să luăm măsuri” spune Paul Pomroy, CEO McDonalds din UK și Irlanda. McDonalds folosește 1.8 milioane de paie din plastic pe zi în 1361 restaurante din UK și Irlanda. Schimbarea completă va avea loc până în 2019.

Paiele din plastic sunt pe locul 6 în topul celor mai răspândite gunoaie la nivel mondial, potrivit celor de la Litterati, o aplicație ce a creat o hartă a gunoiului. Doar 1% din aceste paie ajung să fie reciclate pentru că au la bază o compoziție dificilă, polipropilenă și polistiren.

Potrivit Guvernului din UK, 1 milion de păsări și peste 100.000 de mamifere din mări și oceane mor anual din cauza acestor reziduuri din plastic. Există studii care atestă faptul că până în anul 21050, în mările și oceanele noastre vor fi mai multe plastice decât pești. La începutul acestui an, un grup de peste 40 de companii inclusiv coca-Cola, Nestle, Unilevel sau Procter & Gamble s-au aliat anul acesta pentru a reduce cantitatea de plastic pe care o folosesc și care ajunge la gunoi în Regatul Unit al Marii Britanii.

Uniunea Europeană a interzis luna trecută 10 obiecte din plastic, printre care tacâmurile din plastic, paiele și bețișoarele de urechi. Până în 2030, efectele acestei hotărâri ar trebui să curețe oceanele și mările. Din păcate va dura ceva până ca legea să intre în vigoare dar se va întâmpla cândva.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here