Home WarPress Cel mai avansat avion de luptă rusesc a ajuns în Siria

Cel mai avansat avion de luptă rusesc a ajuns în Siria

1833
0
Su-57

Rusia a trimis în Siria cel mai avansat avion de vânătoare din cauza conflictelor recente cu armata americană. Este vorba despre Su-57, un avion dezvoltat la Moscova ce nu poate fi detectat de aparatele radar. Această mutare a venit surprinzător, Președintele Vladimir Putin ordonase retragerea armatei ruse din Siria.

„E clar că prezența celei de-a 5-a generație de avioane de vânătoare rusești în Siria nu înseamnă retragere” spune Maj. Adrian Rankine-Galloway, purtătorul de cuvânt al Pentagonului.

Evident, și americanii au dus în Siria ultimele modele de avioane de vânătoare, F-22, avioane care au fost puse deja la muncă împotriva ISIS. Avionul Su-57 este primul pentru armata rusă care are abilități de camuflaj, fiind proiectat atât pentru lupte aeriene cât și pentru lupte la sol.

Potrivit Ministerului Apărării din Rusia, aceste aeronave vor intra în 2018 oficial în armată, fiind comandate deja 12 bucăți. SUA și Rusia nu sunt la primul conflict în Siria, în luna decembrie, două aeronave americane F-11 au interceptat două avioane rusești care trecuseră la est de linia de demarcație a teritoriului acordat armatei americane pentru pază. Avioanele americane au tras focuri de avertisment pentru a goni cele două aeronave rusești Su-25.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here