Pe măsură ce societatea se dezvoltă, tehnologia intră forțat pe toate palierele și devine parte integrată chiar și cu afacerile noastre. Antreprenoriatul modern depinde de tehnologie, iar tehnologia reușește să avanseze constant din pricina antreprenorilor care doresc întotdeauna exploatarea acestui concept la capacitate maximă. Pentru dezvoltare, integrare în contemporan în materie de business, în ultimii ani au apărut soluții ERP, pe măsură ce s-a dezvoltat conceptul cloud.
Ce sunt aceste soluții ERP? Ce reprezintă ele de fapt?
ERP este un termen împrumutat din engleză, o prescurtare care vine de la enterprise resource planning. După cum spuneam mai sus, antreprenoriatul modern se bazează pe tehnologie și pe optimizarea acesteia astfel încât să se obțină productivitate maximă în cadrul companiei. Planificarea resurselor și deținerea informațiilor într-un singur loc poate să ajute destul de mult în conducerea unei firme, în special dacă discutăm despre una destul de stufoasă.
Aceste soluții ERP ajută companiile să gestioneze și să integreze finanțele, lanțul de aprovizionare, producția, operațiunile, rapoartele, activitățile resurselor umane și așa mai departe. Ca și cum ai avea 10 birouri într-unul singur. De asemenea, aceste sisteme ERP sunt oarecum automatizate și pot fi accesate de oriunde, bazându-se pe platforme Cloud. Discutăm despre o bază de date impresionantă la care poți ave acces oricând, la orice oră și din orice colț al lumii.
Merită investiția în soluții ERP?
Acum, să răspundem la întrebarea din titlu. Merită investiția în soluții ERP? Ei bine, depinde cum privești problema. Din punctul meu de vedere categoric da. Vremurile pe care le trăim nu mai sunt de registre, de hârtii, de foi, etc. Totul trebuie să fie accesibil, la îndemână, informațiile trebuie să poată fi accesate în timp real și așa mai departe. Atât timp cât trendul mondial este pro tehnologie, nu văd de ce românii ar trebui să rămână ultra conservatori. Da, sunt de acord, aceste soluții ERP costă, nimic nu e gratis în lumea asta, însă beneficiile acesteia vor ajuta la creșterea productivității. Nu trebuie să ne gândim mereu la investiții ca fiind genul acela de cheltuială care nu ne aduce niciun profit în secunda doi. Atunci când ai o firmă, sunt lucruri mult mai importante decât banii.