Home WarPress Vladimir Putin ordonă pauză zilnică în lupta din Ghouta, Siria

Vladimir Putin ordonă pauză zilnică în lupta din Ghouta, Siria

1916
0
Ghouta, Siria

Președintele rus Vladimir Putin a ordonat astăzi o pauză în bombardamentele guvernamentale din Ghouta, o suburbie a Damascului. Astfel, între orele 9 AM și 2 PM ora locală cetățenii prinși la mijloc pot primi ajutoare umanitare și se pot refugia în zone mai pașnice.

Putin a cerut de asemenea și un coridor prin care cetățenii să poată pleca. Rusia este aliatul principal al Siriei în războiul civil cu care această țară se confruntă de aproape 7 ani.

Ghouta de Est reprezintă o regiune în care rebelii și-au instalat cartierul general, localitatea devenind în ultimele zile o țintă fără precedent pentru bombardamentele guvernamentale. Rusia a intervenit cu soldați și arme în favoarea Președintelui Bashar al-Assad.

ONU caută o cale pentru a stopa 30 de zile conflictul din moment ce bombardamentele se țin lanț în Ghouta de mai bine de două săptămâni. Opoziția din Siria spune că trupele guvernamentale folosesc și gaze toxice, întrucât toate persoanele ajunse în spitale din zona de conflict prezintă semne de intoxicație iar hainele lor miros a gaz.

16 pacienți printre care și 6 copii au fost tratați până acum pentru simptome de intoxicație cu chimicale. În acest moment, guvernul neagă cu vehemență faptul că ar fi folosit arme chimice în conflictul din Ghouta de Est. Ministrul rus de externe Serghei Lavrov a spus că aceste știri despre gaze toxice sunt o farsă , acuzând Căștile Albe pentru răspândirea de știri false.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here