Home WarPress După ce și-au pierdut casele în bombardamente, rezidenții din Ghouta sunt arși...

După ce și-au pierdut casele în bombardamente, rezidenții din Ghouta sunt arși de vii

1800
0
Ghouta

Civilii prinși la mijloc în lupta dintre rebeli și forțele guvernamentale din Ghouta de Est spun că sunt luați la țintă de niște rachete care împrăștie foc. În ultimele zile, în regiune au căzut peste 100 de rachete iar civilii se chinuie din răsputeri să stingă focul unde acestea au explodat. Aproximativ 400.000 de persoane au rămas captive în molozul din Damasc, bombardat din toate direcțiile de regimul guvernamental și de aliații săi ruși. Până acum, peste 400 de persoane inclusiv femei și copii, bătrâni, au fost uciși în mai puțin de o săptămână. Numărul răniților se ridică la peste 3000.

„E dificil să dăm o cifră exactă pentru că internetul aici merge foarte prost iar bombele cad non stop, 24/24.” Spune Orabi via WhatsApp, rachete căzând în momentul în care scria mesajul.

Consiliul de Securitate al ONU nu a obținut un vor favorabil prin intermediul căruia să ceară oprirea focului timp de 30 de zile în regiune, pentru a permite evacuările și acordarea de îngrijiri medicale.

De asemenea, SUA a acuzat Rusia – aliatul principal al guvernului sirian – de faptul că blochează acest vot. Consiliul s-a întrunit vineri însă a amânat decizia pentru sâmbătă. Human Rights Watch a cerut de asemenea atenție imediată asupra evenimentelor „Celelalte țări ar trebui să trimită un mesaj clar Siriei dar și rușilor, care încearcă să blocheze votul din Consiliul de Securitate al ONU prin intermediul căruia se va încerca stoparea atrocităților” scrie editorul din Orientul Mijlociu.

Basel Termanini, Vice Președinte al Syrian American Medical Society, afirmă: „Oamenii din Ghouta spun că se trage cu un tip nou de rachetă care provoacă incendii. Peste 100 de bucăți au căzut astăzi iar civilii nu pot face față să stingă incendiile. Acum focurile amenință viața civililor”.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here