Home Tehnologie Ce s-a întâmplat cu Tesla trimisă în cosmos de Elon Musk?

Ce s-a întâmplat cu Tesla trimisă în cosmos de Elon Musk?

660
0

Au existat o mulțime de momente spectaculoase în timpul lansării rachetei Falcon Heavy a celor de la Tesla. Dar probabil cel mai dramatic moment a fost acela apărut la 4 minute de la decolare: partea secundă a rachetei s-a îndreptat către cosmos. Înăuntru, o mașină Tesla a lui Elon Musk, la volanul căreia se afla un cosmonaut poreclit Starman. Mașina se îndepărta victorios de Terra pe muzica lui David Bowie „Life on Mars”, totul fiind transmis în direct de cei de la SpaceX.

Mașina însă nu are o misiune anume. A fost o lansare de test așa că racheta celor de la SpaceX avea nevoie de o încărcătură. Astfel, Elon Musk s-a gândit să pună o mașină Tesla Roadster. „Ador gândul că o mașină va pluti în cosmos milioane și milioane de ani, poate va fi chiar descoperită de o civilizație extraterestră”. Spune Elon. La scurt timp de la lansare, SpaceX a postat LIVE traseul lui Starman. Imaginile păreau desprinse dintr-un film SF. „Cred că pare atât ridicol cât și imposibil și îți dai seama că e ceva real” spune Musk într-o conferință ținută marți. LIVE-ul vizionat ulterior de milioane de oameni, s-a oprit la 4.5 ore de la lansare, în momentul în care bateriile s-au consumat.

Starman însă este încă în cosmos, pe o orbită care în mod normal ar trebui să fie în jurul soarelui. Intenția lui Musk era aceea de a trimite mașina dincolo de planeta Marte, în centura de asteroizi, însă cercetătorii de la Jet Propulsion Laboratory spun că e puțin probabil să se întâmple acest lucru, mai de grabă mașina va sta aproape de soare. Cel mai departe se va duce la 250 de milioane de kilometri de astru sau de Marte.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here