Home Diverse 3 motive pentru care nu ar trebui să-ți fie frică de psiholog

3 motive pentru care nu ar trebui să-ți fie frică de psiholog

548
0
psiholog

Oamenii se tem în general de lucrurile pe care nu le cunosc, românii în special, care oricum sunt ființe mai conservatoare și care nu se lipesc de nou prea ușor. Am observat că există o oarecare temere de a merge la psiholog în momentul în care apar problemele emoționale și nu cred că este cazul. Rolul psihologului în societatea secolului 21 este unul major, fiind vorba despre o societate bazată pe mult, pe foarte mult stres. Există de fapt 3 motive principale pentru care nu ar trebui să existe o anume teamă de mersul la psiholog, după cum veți vedea imediat.

3 motive pentru care nu ar trebui să-ți fie frică de psiholog

  1. Este un personaj care te poate ajuta. De ce să nu alegi să rezolvi problema care se sâcâie? Că-i depresie, că-i anxietate, că-i atac de panică, lipsă de încredere, etc? Trebuie să înțelegi ce anume se întâmplă cu tine iar un psiholog te poate ajuta. Vorbind cu cineva care se pricepe la emoții despre problemele tale, vei observa cum încet încet apar și soluțiile.
  2. La psiholog nu merg oamenii nebuni. Foarte greșită este percepția socială asupra mersului la psiholog. Foarte multă lume are impresia că la psiholog merg nebunii. Total fals. Nu psihologul are treabă cu nebunia, ci medicul psihiatru. Psihologul este personajul care vindecă oarecum bolile emoționale, cauzate de cele mai multe ori de stresul extraordinar încasat de noi. Psihologul nu face altceva decât să ne învețe cum să eliberăm stresul acumulat în viața de zi cu zi.
  3. Costurile sunt destul de mici. Nu o să intri în faliment dacă mergi câteva ședințe la psiholog pentru a învăța cum să depășești anumite momente dificile din viața ta. Cum te duci să dai sute de euro pe cursuri ce te învață să faci bani, așa ar trebui să dai și la psiholog să înveți să te înțelegi și pe tine, nu doar mediul business ori lumea în care trăiești. Oricum sunt de părere că nu ar trebui să ne gândim la bani neapărat în asemenea situații întrucât sănătatea noastră trebuie să primeze.
Previous articleCe planuri are SpaceX pentru viitor?
Next articleCe s-a întâmplat cu Tesla trimisă în cosmos de Elon Musk?
Mă numesc Alex Ciocan și scriu pe bloguri de ani de zile. Dețin bloguri pe aproape toate nișele dar cele tech mă pasionează cel mai mult. Puteți citi mai multe lucruri personale pe blogul meu alexciocan.ro sau amiralul.info.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here