Home Terorism Înjunghierile din Finlanda sunt atentate teroriste

Înjunghierile din Finlanda sunt atentate teroriste

1049
0
Înjunghierile din Finlanda

Înjunghierile din orașul finlandez Turku, în urma cărora 2 persoane au murit și alte 8 au fost rănite sunt tratate drept atac terorist, potrivit poliției. „Incidentele au fost inițial tratate ca și crime, dar după ce am primit mai multe informații în decursul nopții, încadrarea faptelor s-a schimbat” spune poliția. Un cetățean de origine marocană, în vârstă de 18 ani  a fost arestat de poliție după incidente. Acesta a fost rănit  în timpul arestării dar motivele nu au fost făcute publice.

Înjunghierile au avut loc vineri, la două piețe apropiate una de cealaltă din centrul orașului. Ambele persoane ucise erau de naționalitate finlandeză. Un italian și doi suedezi se află printre cele 8 persoane rănite. Kent Svensson, 44 de ani, Suedia, spune că a văzut un bărbat care alerga pe stradă cu un cuțit uriaș în mână, înjunghiind persoanele aflate în calea sa.  „A fost oribil. Stăteam la o terasă lângă piață iar această femeie a țipat ca arsă  iar acest tip stătea în fața ei și înjunghia alți oameni” spune Kent. Guvernul finlandez a condamnat aceste înjunghieri.

„Actul este deportabil și o ofensă deosebit de violentă în contextul finlandez. Este de-a dreptul șocant pentru noi” spune Primul Ministru Juha Sipilä într-o declarație de presă.

Primarul din Turku, Aleksi Randell, spune că centrul orașului este în siguranță acum  și a rugat cetățenii să fie calmi. „Vreau să transmit acest lucru tuturor cetățenilor: este dificil de digerat faptul că un asemenea incident s-a întâmplat în Turku. Lucruri care se întâmplă de mult timp în Europa au ajuns și la noi. Acest lucru trebuie să ne sperie, nu evenimentul în sine”.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here