Home WarPress Armata americană a anunțat uciderea unui lider ISIS în Afghanistan

Armata americană a anunțat uciderea unui lider ISIS în Afghanistan

1365
0
Abu Sayed

Vineri, Pentagonul a anunțat faptul că armata americană au ucis pe Abu Sayed, liderul grupării teroriste ISIS-Khorasan, grupare afiliată ISIS în Afghanistan. Emirul ISIS-K a fost ucis într-un bombardament asupra cartierului general al ISIS din provincia Kunar, pe data de 11 iulie. Purtătorul de cuvânt al Pentagonului, Dana White a confirmat această știre.

Căpitan în Marina Americană, Bill Salvin, purtător de cuvânt al forțelor armate americane din Afghanistan, a adăugat câteva detalii despre cum a fost ucis Abu Sayed. Este vorba despre o bombă lăsată de o dronă fără pilot deasupra casei în care acesta se afla. Secretarul Apărării James Mattis a spus reporterilor vineri faptul că moartea unui lider atât de important precum Sayed va da peste cap rău de tot planurile grupării teroriste și contează foarte mult cine sunt subalternii.

Gen. John Nicholson, comandant al forțelor americane din Afghanistan a spus într-o declarație: „Operațiunea aceasta este încă un succes al campanie noastre de înfrângere al ISIS-K în Afghanistan. Abu Sayed este cel de-al treilea emir al ISIS-K pe care-l ucidem în ultimul an și vom continua acțiunile până când întreaga grupare teroristă va fi anihilată. Soarta grupării ISIS-K este pecetluită”.

Hafiz Sayed Khan a fost ucis în iulie 2016 și alt emir, Abdul Hasib și-a pierdut viața anul acesta în aprilie, în timpul unui raid comando compus din militari americani și afgani. Despre raidul din aprilie, s-a spus de asemenea că și-ar fi pierdut viața și alte persoane cu rang înalt în gruparea teroristă ISIS-K, alături de 35 de soldați ai grupării. În timpul atacului, din păcate, doi soldați americani au fost uciși. Prezența lui Sayed în Kunar este cu atât mai neobișnuită cu cât ceilalți doi emiri ISIS-K au fost uciși într-un apropierea provinciei Nangarhar, locația preferată a grupării teroriste.

Previous articleAtacurile cu acid din Londra: 5 bărbați atacați în accesai noapte, 2 arestări
Next article4 motive să plătești servicii de contabilitate dacă ești PFA
Mă numesc Alex Ciocan și scriu pe bloguri de ani de zile. Dețin bloguri pe aproape toate nișele dar cele tech mă pasionează cel mai mult. Puteți citi mai multe lucruri personale pe blogul meu alexciocan.ro sau amiralul.info.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here