Home International Atacurile cu acid din Londra: 5 bărbați atacați în accesai noapte, 2...

Atacurile cu acid din Londra: 5 bărbați atacați în accesai noapte, 2 arestări

884
0
Atacurile cu acid din Londra

5 bărbați au fost atacați cu acid la Londra, dintre care unul a suferit răni grave la față. Cele 5 atacuri au avut loc joi noapte în decursul a mai puțin de 70 de minute, conform spuselor poliției. Aceste atacuri sunt ultimele dintr-o serie de incidente în care s-au folosit lichide corozive drept arme în jafuri sau violență în gașcă în capitala Marii Britanii. De asemenea, poliția a mai spus că cel puțin 4 din cele 5 atacuri au avut ca protagoniști doi bărbați pe moped iar în ultimele două cazuri dintre cele patru, atacatorii au furat mopedele care aparțineau victimelor. Alt incident a presupus un jaf.

Un băiat de 16 ani a fost arestat cu suspiciunea că a participat la unul dintre jafuri și se află acum în custodia poliției. Un alt tânăr de 15 ani a fost de asemenea adus mai târziu la poliție pentru aceleași suspiciuni. Aceștia au fost arestați pe baza descrierilor făcute de martori. 4 dintre cele 5 atacuri au avut loc în partea de est a Hankey și unul în Islington în nordul orașului. Toate cele 5 victime au fost duse la spital. Potrivit unui raport al Metropolitan Police din luna martie, atacurile cu acid sunt în creștere în Londra. În 2014, 166 de asemenea incidente au avut loc, 261 în 2015 iar în 2016, nici mai mult nici mai puțin de 454 au fost raportate. Majoritatea acestor atacuri cu acid au avut loc în partea de est a orașului.

„Este vorba despre lichid pentru curățat scurgerile, cuptoarele, amoniac, diferite tipuri de produse utile în casă pe care oricine le poate cumpăra. Cred că vânzătorii au responsabilitatea morală să pună întrebări.” A spus Simon Laurence pentru CNN.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here