Snapchat

Ultima funcție Snapchat devine cea mai mare amenințare pentru intimitatea utilizatorilor

179

La începutul acestei săptămâni, Snapchat a introdus funcția Snap Map, funcție ce-ți permite să afișezi locația ta curentă pe o hartă a utilizatorilor. Video-ul de introducere a funcției Snap Map ne prezintă ideea de location sharing prin intermediul postărilor din Our Story, funcție care devine astfel PUBLICĂ și care ar putea fi folosită de exemplu pentru a vedea o colecție de fotografii ale unor oameni prezenți la același eveniment (la un concert).

Dar ce Snapchat uită să spună în acel videoclip, sau în aplicație mai bine zis, este faptul că dacă nu ești atent, Snap Map va transmite locația ta curentă tuturor prietenilor din lista ta, în momentul în care deschizi aplicația. Când updatezi Snapchat și te uiți la tutorialul Snap Map, doar 3 ferestre distincte sunt aduse în fața ta ca utilizator, precum cele de mai jos. Deși aplicația menționează faptul că îți va împărtăși locația, nu prea spune exact ce înseamnă acest lucru. Utilizatorii s-ar putea să nu înțeleagă faptul că poza lor aduce în prim plan locația pe Snap Map de fiecare dată când deschid aplicația, nu doar atunci când dau share la Snap în Our Story.

Dacă nu ești de acord cu această funcție, dacă o consideri și tu un fel de amenințare la ideea de securitate, până cei de la Snapchat o vor modifica într-un fel sau altul (100% nu va rămâne așa), o poți dezactiva destul de simplu. Selectează „Ghost Mode” în momentul în care ți se prezintă aplicația. Dacă ai dat deja enable location sharing pe Snap Map, mergi la setări în dreapta sus în timp ce vizualizezi harta și selectează Ghost Mode de acolo.

Articole Recomandate



Mă numesc Alex Ciocan și scriu pe bloguri de ani de zile. Dețin bloguri pe aproape toate nișele dar cele tech mă pasionează cel mai mult. Puteți citi mai multe lucruri personale pe blogul meu alexciocan.ro sau amiralul.info.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *