Home Diverse Noua gamă de cabluri electrice industriale flexibile Lapp

Noua gamă de cabluri electrice industriale flexibile Lapp

1378
0
electrice industriale flexibile

Odată cu dezvoltarea tehnologiei speciale de cabluri FD®, Lapp Kabel stabilește standardele în domeniul aplicațiilor flexibile. Cablurile de forță și comandă OLFLEX®FD, cablurile Ethernet industriale ETHERLINE®FD și cablurile de date de joasă frecvență  UNITRONIC® FD sunt produse cu durată de viaţă maximizată, versatile, respectând în același timp tendințele de miniaturizare.

Flexibilitatea cablurilor industriale Lapp este dată de: conductorii izolați corespunzător aplicațiilor pentru care sunt construite; de mantaua de protecție împotriva agresiunilor chimice, mecanice, termice; de grosimea și răsucirea lițelor din interiorul conductorilor; de calitatea materialelor utilizate.

Cablurile multifilare din clasa 5 și clasa 6  (conform normei europene IEC 60288) realizați de Lapp sunt ideali pentru aplicații flexibile cu miscări de îndoire–dezdoire aleatoare ( Clasa 5 ) sau bine definite ( Clasa 6 ), precum și pentru aplicații în care se mizează pe foarte multe cicluri de torsiune.

Fiecare cablu Lapp are conductorii izolați corespunzător aplicației pentru care este construit. Materialele de izolație standardizate sau personalizate pot avea proprietăți speciale referitor la gama de temperaturi, la rezistența chimică sau mecanică.

Pentru ca tensiunile induse de către zgomotul electromagnetic existent în mediul industrial să fie cât mai mici, cablurile Lapp pentru semnale mici au conductorii din interior torsadați.

Straturile separatoare care sunt aplicate peste conductori au rolul de a limita eforturile mecanice care se transmit spre conductori astfel încât aceștia să nu fie afectați de miscările cablului.

Sistemele de ecranare din interiorul unui cablu electric sunt corelate cu aplicația pentru care cablul este construit. În cazul cablurilor de forță, acestea sunt uzual ecranate cu o țesătură din lițe de cupru, realizată astfel încât gradul de acoperire optică să fie cât mai ridicat.

Mantaua exterioară a cablurilor Lapp este confecționată ţinând cont de agresiunile chimice, mecanice sau termice la care va fi supus cablul.

Tehnologiile moderne utilizate de Lapp Group permit realizarea unor cabluri flexibile deosebit de performante, adaptate la cerințele punctuale ale utilizatorilor.

Descoperă cablurile flexibile și super-flexibile Lapp!

ÖLFLEX® FD 90 – Conductor super flexibil proiectat pentru 5 milioane de cicluri de îndoire şi distanţe de maxim 10 m.  Conductor din liţe extrafine (clasa 6), cu bandă neţesută, izolație exterioară din PVC.  ÖLFLEX® FD 90 întârzie propagarea focului și are o rezistență mare la uleiuri. Cablurile de forță și comandă ÖLFLEX® FD 90 pot fi utilizate pentru cablarea echipamentelor electrice și electronice în tablourile electrice, pentru circuitele de putere ale servomotoarelor echipate cu convertizoare de frecvență ( varianta ecranată Olflex FD 90 CY ), pentru sisteme de testare în industria auto.

ETHERLINE® FD CAT.6A – Cablu industrial de Ethernet Cat. 6A pentru utilizare cu flexibilitate ridicată în lanțuri de port cablu (min. 2.5 milioane cicluri de îndoire în lanţ port-cablu), pentru cablarea mașinilor, sculelor, dispozitivelor și tablourilor de control. Potrivit pentru aplicaţii EtherCAT şi EtherNet/IP. Cablurile industriale ETHERLINE® FD CAT.6A au o ecranare de calitate înaltă pentru zone cu zgomot electromagnetic ridicat, iar versiunea PUR, fără halogeni, are rezistenţă chimică şi mecanică crescută.

UNITRONIC® FD CY – Cablu pentru transfer de date foarte flexibil. Proiectat pentru 2 – 8 milioane de cicluri de îndoire-dezdoire în lanţ port cablu. Potrivit pentru circuite de măsură, control, reglare, linii de asamblare, linii de producție, în toate tipurile de utilaje. Tresa colectivă minimizează interferențele electromagnetice.

LAPP KABEL – unul dintre cei mai importanți furnizori de cabluri, conductori și accesorii pentru cabluri din România

“Oferim calitate”, mulți spun asta – dar LAPP KABEL poate dovedi acest lucru.  Fiecare cablu flexibil a fost verificat în centrul de testare LAPP KABEL, în condiții similare aplicațiilor practice. Cablurile sunt conectate la dispozitive de testare speciale, unde cablul este expus la o sarcină mecanică extremă, schimbând permanent parametrii mişcării. Astfel de combinații de sarcini diferite nu pot apărea în mod regulat în aplicaţii practice, chiar și în cele mai complexe. Datorită designului special, cablurile flexibile Lapp pot asigura minimum 5 sau 10 milioane de cicluri de îndoire.

În practică, cablurile Lapp funcţionează corespunzător mult peste numărul de cicluri garantat precizat în catalog. În urma rezultatelor finale, numai produsele care dovedesc înalta fiabilitate și calitate  sunt apoi incluse în programul de producție.

Lapp Group, prin unităţile sale de producţie şi prin laboratoarele sale ultraperformante poate proiecta şi realiza o multitudine de tipologii de cabluri, chiar şi atunci când soluţiile existente în piaţă nu pot oferi răspuns la nevoile clienţilor.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here