Home WarPress De ce Rusia se teme de război mai tare ca SUA? Părerea...

De ce Rusia se teme de război mai tare ca SUA? Părerea Gen. Michael Hayden

887
0
Gen. Michael Hayden

Tensiunile tot mai mari dintre SUA și Rusia sunt vizibile. Fostul director al CIA și NSA pe vremea lui George W. Bush, generalul Michael Hayden, a spus miercuri noapte faptul că Moscova ar fi în mare dezavantaj dacă un scenariu de război ar începe să prindă contur.

„Nimeni nu vrea să meargă la război cu rușii, dar lăsați-mă să vă ofer opinia mea. Adevărul este că rușii sunt cei care nu vor să pornească un război împotriva Statelor Unite pentru că sunt de departe națiunea mult mai slabă” spune Gen. Michael Hayden.

Acesta a criticat dur Rusia după ce două bombardiere ale lor au fost zărite  de două ori în Alaska în ultimele 24 de ore și a spus că aceste gesturi sunt un pic patetice. Privind partea bună a lucrurilor, gesturile patetice ale Rusiei sunt metode excelente pentru armata SUA de a se antrena.

Mai trebuie precizat faptul că Hayden a fost unul dintre cei mai mari critici ai lui Donald Trump în timpul campaniei electorale, însă a salutat decizia SUA de a lansa acel atac cu 59 de rachete balistice asupra bazei militare din Siria și decizia de a arunca cea mai puternică bombă din lume pe o țintă ISIS din Afganistan. A caracterizat aceste două decizii drept bune și inteligente.

O părere nu prea bună are Gen. Michael Hayden despre modul în care SUA se implică în problema Coreea de Nord, despre care afirmă faptul că peste 4-5 ani ar putea trimite o rachetă nucleară până la Seattle dacă nu se intervine acum, prompt și fără echivoc.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here