Home Diverse Delta Dunării – paradisul românesc neglijat 100%

Delta Dunării – paradisul românesc neglijat 100%

1120
1
Delta Dunării

Delta Dunării este un mic colț de paradis de care bineînțeles că nu profităm absolut deloc. Se spune că România e o țară moartă din punct de vedere turistic și într-un fel cam așa este. Ca să ajungi în Delta Dunării trebuie să ai mai întâi o autostradă în apropiere legată la autostrăzile din restul Europei, astfel încât să nu faci 4 zile pe 2000 de kilometri. Din păcate, infrastructura în România lasă de dorit, motiv pentru care nimic nu merge cum trebuie, nici industrie, nici economie, turism, etc.

Eu sunt curios de-un lucru. Oare ce ar face străinii, nemții de exemplu dacă ar avea ei Delta Dunării. Să facem un exercițiu de imaginație și să ne gândim cum ar profita ei de acest mic univers singular, unic, fără de repetiție. Noi din păcate nu ne dăm seama cât de importantă este vărsarea Dunării în Marea Neagră. Acest fluviu străbate Germania, Austria, Ungaria, România, Bulgaria, Serbia, Croația și Slovacia. 8 țări care au profitat fiecare cum au putut de mica bucățică de Dunăre de pe teritoriul lor. Noi, românii, avem crema cremelor, avem partea de Deltă, ceva la care nemții sau austriecii pot doar să viseze și ce facem cu ea? Absolut nimic… Ne merităm titlul de cei mai prăpădiți din Europa.

În ultimii ani au început să mai miște lucrurile în zonă dar nu datorită statului român, ci datorită tinerilor antreprenori care au riscat și au mai deschis pe acolo o pensiune ori un hotel. Găsești cazare Delta Dunării la prețuri destul de convenabile și sunt sigur că dacă vei merge o dată acolo, o să vrei să te întorci într-un timp cât mai scurt. Delta Dunării este genul acela de loc pe care-l vezi o dată și te îndrăgostești iremediabil. Este un paradis pe care noi îl neglijăm 100% și sunt sigur că peste vreo 20-30 de ani când îl vom pune pe roate ne va parte rău că nu ne-am implicat ceva mai devreme dar în fine, tot răul înspre bine. Cu cât vom sta mai departe de investiții în acel loc, cu atât va rămâne virgin pentru mai mult timp, lucru benefic pentru puținii vizitatori pe care Delta Dunării îi are acum.

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here