Home Terorism Atacul armat din Paris pune în umbră alegerile electorale de duminică

Atacul armat din Paris pune în umbră alegerile electorale de duminică

833
0
Atacul armat din Paris

Un atac mortal asupra unui ofițer de poliție din inima Parisului a schimbat dramatic cursa electorală pentru președinția Franței. Cei trei mari candidați și-au anulat evenimentele pe care le aveau de susținut și s-au rezumat să țină discursuri pe la TV legate de securitate și despre cum ar trebui stârpită organizația teroristă ISIS. Un ofițer de poliție a murit după ce un terorist a coborât dintr-o mașină și a deschis focul asupra lui, chiar pe Champs-Elysees, cel mai celebru bulevard din Paris, chiar în timpul în care candidații se înfruntau la televizor.

Candidatul de extremă dreapta, Marine Le Pen a cerut închiderea tuturor moscheilor islamice. Prim ministrul Bernard Cazeneuve a acuzat-o de faptul că încearcă să profite de acest atac pentru a duce la bun sfârșit un abuz. Organizația teroristă ISIS a revendicat atacul iar făptașul este Karim Cheurfi, un azilant de 39 de ani cu un cazier destul de bogat.  Procurorii au afirmat faptul că un bilețel prin care Karim apăra ISIS a căzut din buzunarul acestuia în timpul evenimentului. Asupra lui au mai fost găsite câteva adrese de secții de poliție. Autoritățile franceze au început o investigație de contraterorism asupra lui Karim luna trecută după ce au aflat că acesta ar fi încercat să ia legătura cu un luptător ISIS din Siria.

Candidatul de centru dreapta François Fillon, Le Pen și independentul de centru Emmanuel Macron și-au anulat evenimentele pe care le mai aveau de desfășurat după împușcături. Vineri a fost ultima zi în care candidații puteau să mai facă evenimente pentru campania electorală, iar duminică vor fi așteptați cu mic, cu mare, să voteze.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here