Home International Ai cumpăra o mașină chinezească numită Trumpchi?

Ai cumpăra o mașină chinezească numită Trumpchi?

804
0
Trumpchi

Unul dintre cei mai mari producători de autoturisme din China se pregătește să aducă pe piața din Statele Unite un autoturism, însă are parte de probleme destul de mari. De ce? Pentru că se numește Trumpchi. Ar fi trebuit să sune precum numele chinezesc Chuanqi, însă investitorii GAC – Guangzhou Automobile Group se tem acum că din pricina faptului că numele mașinii care include numele conducătorului american va fi o problemă foarte mare în ceea ce privește intrarea pe piață.

Purtătorul de cuvânt GAC  a afirmat faptul că încă se fac cercetări pentru a afla dacă se va putea folosi brandul Trumpchi în Statele Unite. De fapt, mașina a fost afișată la salonul auto de la Detroit, unde nu s-a bucurat de prea mare succes.  De fapt, Trumpchi este și numele scris de o maimuță într-un clip de pe net, o parodie la adresa lui Donald Trump.

„Este doar o coincidență, de ce să schimbăm numele? Este președintele ales al americanilor, seamănă cu numele președintelui așa că ar trebui să fie ceva de bine, nu? Cu toate acestea, în SUA, Trump are parte de foarte mulți contestatari” spune purtătorul de cuvânt GAC.

Purtătorul de cuvânt spune că folosirea numelui Trumpchi este încă în dezbatere. Compania are de gând să intre pe piața din SUA până în 2020. Ceilalți doi producători de autoturisme chinezi, Geely și BYD au încercat de asemenea să intre pe piața din SUA dar au eșuat lamentabil în trecut. Rămâne de văzut dacă GAC, o companie fondată în 2008 va reuși să spargă gheața.

Oricum, pe lângă nume, GAC s-ar putea să aibă probleme și cu politicile economice impuse de Trump de curând, care susțin producția de autoturisme în interiorul SUA. Anul trecut, GAC a vândut 17 milioane de autovehicule și se află pe piața din Orientul Mijlociu, Europa de Est, Africa și America Latină.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here