Home WarPress Comandant irakian: liderii ISIS fug din Mosul

Comandant irakian: liderii ISIS fug din Mosul

984
0
Mosul

Comandantul Poliției Federale din Irak spune că militanții ISIS din vestul orașului Mosul încearcă să fugă din posturile de apărare, ultimele rămase în picioare. Locotenent General Raid Shakir Jaudat spune că militanții sunt din ce în ce mai puțini de la o zi la alta, mulți dintre ei au dat bir cu fugiții în ultimele zile.

„Organizația teroristă Daesh este în șoc în acest moment, confuză și înfrântă, iar  luptătorii acesteia duc războiul în grupuri foarte restrânse și izolate. Oamenii din inteligență de pe câmpul de luptă indică faptul că organizația teroristă se destramă  iar liderii acesteia fug din Mosul” spune Jaudat. Daesh este un sinonim arabic pentru ISIS.

Forțele armate irakiene au recâștigat controlul asupra jumătății de est a orașului Mosul luna trecută, jumătate aflată de asemenea sub dominația grupării teroriste ISIS. Acum, există o luptă acerbă pentru a recâștiga și cealaltă jumătate de oraș. Jaudat spune că sigurii teroriști rămași în oraș se află în partea de vest în acest moment. Acesta a mai spus că oamenii săi combat inamicul în cartierele al-Ghazalani, al-Jawasq și al-Tayaran, căutând totodată explozibili improvizați  și capcane.

Pe măsură ce lupta de recâștigare a orașului Mosul se întețește, militanții irakieni și trupele guvernamentale au surprins o întâlnire ISIS la 70 de kilometri distanță, reușind să ucidă și să rănească pe majoritatea, potrivit biroului media al Popular Mobilization Unit. Acest PMU este un grup umbrelă pentru organizațiile militante care luptă cot la cot cu forțele guvernamentale pentru eliberarea provinciei Nineveh, ocupată de teroriștii ISIS. În această provincie se află și Mosul.

Două raiduri de artilerie au luat cu asalt întâlnirea ISIS, cot la cot cu brigăzile armatei irakiene omorând și rănind peste 70 de persoane adunate.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here