Home International Coreea de Nord a executat 5 oficiali pe securitate

Coreea de Nord a executat 5 oficiali pe securitate

727
0
Coreea de Nord

5 oficiali responsabili cu securitatea au fost executați cu tunuri de artilerie potrivit unor surse aflate în Coreea de Sud. Acești oficiali au lucrat pentru șeful pe securitate Kim Won Hong (care a fost concediat) și au fost condamnați la moarte din pricina faptului că ar fi trimis rapoarte false conducătorului Kim Jong Un.

„Kim Won Hong,  șeful pe teme de securitate este în arest la domiciliu în acest moment după ce a fost supus unor investigații preliminare  și mai mult de 5 oficiali ai acestui departament subordonați lui Kim Won Hong au fost executați cu tunuri anti aeriene. Alte execuții s-ar putea pune în aplicare pe măsură ce ancheta se va adânci” spune Kim Byung-kee.

Ministerul de Stat în Securitate ale Coreei de Nord este practic un serviciu secret (de inteligență) și deține propriul penitenciar, operează supravegheri personale asupra cetățenilor.

„Ministerul controlează și monitorizează publicul și partidele politice oficiale. S-a descoperit că ar fi trimis rapoarte false către conducătorul Kim Jong Un, care s-a înfuriat și l-a pus pe ministru în arest la domiciliu și a dat ordin de execuție pentru 5 oameni din subordinea sa” spune avocatul Lee Cheol-woo. De asemenea, a mai fost scos la iveală faptul că a fost dat ordin pentru scoaterea statuii lui Kim Jong Il (tatăl lui Kim Jong Un) din acel Minister pe motiv că nu e demn de o asemenea onoare.

Deși oficialii de la  Pyongyang neagă faptul că ar exista o asemenea închisoare mai sus menționată, potrivit unei declarații a US Treasury, Kim Won Hong s-a ocupat personal de conducerea acestei facilități, în care bătăile, înfometarea, abuzurile sexuale erau ceva la ordinea zilei.

Ministerul de Stat în Securitate trimite rapoarte direct către Kim Jong Un.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here