Home Tehnologie O bătrânică de 81 de ani și-a creat propria aplicație iOS

O bătrânică de 81 de ani și-a creat propria aplicație iOS

847
0

Masako Wakamiya este o femeie veselă, plină de viață care are în schimb nici mai mult nici mai puțin de 81 de ani. Aceasta a spus că are de gând să facă o aplicație care să fie utilă celor de vârsta sa și care să reușească să le mai aducă un zâmbet pe fețele bătrâne.

„De obicei pierdem toate jocurile pe care le ducem împotriva celor tineri, degetele noastre nu mai sunt atât de precise sau rapide, nu ne putem măsura cu ei” spune Masako Wakamiya.

Masako Wakamiya este bancher aflată la pensie și a cerut developerilor de aplicații să aducă în prim plan jocuri pentru bătrâni dar din păcate nimeni nu a fost interesat de așa ceva. Astfel, a fost nevoită să ia atitudine și să facă un lucru pe care nimeni aflat la vârsta ei nu l-a mai reușit.

„Am vrut să creez o aplicație distractivă care să prindă foarte bine la bătrânii interesați de smartphone. Mi-a luat jumătate de an să concep propria aplicație” spune Masako Wakamiya.

Aceasta mai spune că a început să folosească destul de târziu calculatoarele, când avea deja 60 de ani și avea grijă de mama sa. Cu ajutorul calculatorului a reușit să aducă mai mulți prieteni în viața mamei sale, a învățat-o să socializeze mai bine. Atunci, calculatoarele nu erau așa prietenoase din punct de vedere al interfeței.

Ei bine, Masako Wakamiya a ținut un discurs la TEDx în 2014, Tokyo, în cadrul căreia a povestit că a avut nevoie de 3 luni pentru a instala primul calculator și pentru a învăța să navigheze pe net.

Aplicația ei numită Hinadan, este un joc bazat pe festivalul tradițional japonez Hinamatsuri…

„Nu trebuie să fii un profesionist. Dacă ești creativ, dacă ai o minte jucăușă, poți să dai naștere unor materiale din care oamenii chiar au ce învăța” spune Masako Wakamiya.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here