Home Tehnologie Tesla Model S este cea mai rapidă mașină din lume

Tesla Model S este cea mai rapidă mașină din lume

884
0
Tesla Model S

Tesla Model S poate să ajungă de la 0 la 100 de kilometri pe oră mai rapid decât orice altă mașină existentă pe străzile noastre în acest moment, mașini legale bineînțeles. Este vorba despre modelul Tesla Model S P100D  care are în total nici mai mult nici mai puțin de 720 de cai putere și tracțiune integrală. 2.28 secunde are nevoie acest automobil pentru a atinge suta de kilometri la oră, fiind mai rapidă chiar și decât mărci consacrate precum Ferrari sau Lamborghini.

Tesla Model S este prima mașină din lume care reușește să coboare sub 2.3 secunde în această cursă de la 0 la 100 de kilometri pe oră și norocoșii care vor pune mâna pe un astfel de model se vor bucura de niște senzații absolut incredibile pe autostradă. Partea cea mai interesantă este prețul. Pentru 135.000 de dolari, ai o mașină mai rapidă decât un Ferrari LaFerrari (1.5 M), decât un McLaren P1 (1.1M) sau decât un Porsche 918 Spider (845.000 de dolari).

În plus, Tesla Model S are 4 uși, 5 locuri, în timp ce mașinile mai sus menționate au doar 2 locuri. Dacă mai punem la socoteală și cele două portbagaje pe care Tesla Model S le are, aproape că distruge orice competitor din zona aceasta a mașinilor sportive de top.

Singurul dezavantaj pe care Tesla Model S comparativ cu mașinile sport clasice se rezumă culmea, tot la accelerație. Chiar dacă de la 0 la 100 este prima, după ce se atinge 100 de kilometri/oră accelerația este programată să scadă, este limitată, lucru care nu se întâmplă niciodată la mașinile pe benzină. Astfel, mașinile de milioane de dolari pot atinge mai rapid 150 de kilometri la oră chiar dacă pierd bătălia de la 0 la 100.

Dacă vreți să cumpărați Tesla Model S, nu aveți ce face cu ea la o liniuță mai lungă, din păcate… Dar cine știe, poate că în următorii ani Tesla va scoate această limitare.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here