Home WarPress Evacuarea orașului Aleppo: printre gloanțe

Evacuarea orașului Aleppo: printre gloanțe

947
0
Aleppo

Civilii din Aleppo care sperau cu disperare să poată fugi din zonele din est s-au trezit cu o ploaie de gloanțe în timp ce se deplasau în convoi într-o zonă în care rebelii dețin controlul. Atacul a avut în timpul unui acord de încetare a focului. Rebelii spun că acel acord încetase noaptea respectivă fiindcă trecuseră 24 de ore. Dr. Hamzah al-Khateab, responsabil pentru logistica medicală în timpul procesului de evacuare, spune că 4 oameni au fost răniți și unul a murit. Cu toate acestea, evacuarea orașului continuă, în ciuda incidentului petrecut. Printre cei răniți a fost și Bebars Meshaal, șeful Departamentului Sirian de Apărare Civilă, cunoscut sub denumirea de Căștile Albe.

„Mergeam la al-Ramousah și ne coordonam cu rușii, aceștia au spus că drumul este liber, un camion a intrat pe drum pentru a-l elibera și pentru a-l face practicabil pentru ambulanțe. În acel moment, s-a deschis focul asupra camionului și asupra ambulanțelor. Eu sunt la spital iar  Bebars  este operat în acest moment„ spune Al-Khateab. Se pare că a fost vorba despre un lunetist al regimului. Între timp, armata rusă se pregătește să evacueze restul civililor din Aleppo, la ordinul lui Putin.

Ultimele evenimente din Aleppo

  • Un convoi ce transporta oameni răniți a fost atacat, un om a murit și alți 4 au fost răniți.
  • Diplomați din Turcia, Rusia și Iran se vor întâlni pe data de 27 decembrie la Moscova pentru a discuta situația din Aleppo.
  • Șeful ONU pe parte de drepturile omului spune că bombardamentele din Aleppo pot fi considerate mai de grabă crime de război.
  • Președintele Turciei Tayyip Erdogan acuză regimul din Siria că nu a respectat acordul de încetare a focului.
  • Președintele Iranului Hassan Rouhani l-a sunat pe Președintele Siriei Bashar al-Assad ca să-l felicite, potrivit agențiilor de presă.
Previous articleCând este o idee bună colantarea unei mașini?
Next articleLumi imposibile surprinse în fotografiile lui Erik Johansson
Mă numesc Alex Ciocan și scriu pe bloguri de ani de zile. Dețin bloguri pe aproape toate nișele dar cele tech mă pasionează cel mai mult. Puteți citi mai multe lucruri personale pe blogul meu alexciocan.ro sau amiralul.info.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here