Home International Lumi imposibile surprinse în fotografiile lui Erik Johansson

Lumi imposibile surprinse în fotografiile lui Erik Johansson

968
0
Erik Johansson

Un râu care pare spart precum sticla? Un câine care pare să plutească cu ajutorul câtorva baloane? Ei bine, aceste fotografii bizare par magice și ireale la prima vedere și trebuie să știți că sunt munca lui Erik Johansson, un fotograf suedez care editează tot ce surprinde în vederea creării unor pelicule incredibile.

„Am creat aceste imagini pentru a lega două obiecte întâlnite în viața de zi cu zi dar într-un mod foarte surprinzător. Este o viziune către o altă lume, mult diferită de a noastră, ciudată” spune Erik Johansson.

Un maestru în manipularea fotografică, Erik Johansson a avut de curând o expoziție intitulată „Perspective Illusion” prin intermediul căreia a prezentat procedeul de curbare a fundalului astfel încât să-l disproporționeze suficient cât imaginea de ansamblu să devină una ireală.

Fiecare colaj necesită între o lună și șase luni pentru a fi dus la bun sfârșit, însă procesul ia naștere cu o simplă schiță pe care Erik Johansson o scoate din minte și o creionează frumos pe o foaie. De aici mai departe, el caută locații și obiecte care sunt reprezentative pentru schița lui și începe să fotografieze până când reușește să obțină unghiurile și imaginile pe care le dorește.

„Acesta este procesul care-mi ocupă cel mai mult timp pentru că încerc să caut o locație cât mai potrivită și să pozez diverse obiecte. Este asemenea unui puzzle” spune Erik Johansson.

Ultimul pas al procesului de creație, reprezintă zeci de ore de editare pe calculator, proces în care unește mai multe fotografii într-una singură. Astfel, Erik Johansson  reușește să transforme totul într-o imagine reală dar imposibil de luat în serios în realitate.

„De obicei, nu discut prea mult despre munca mea, las oamenii să vorbească. Eu doar îmi prezint munca și las la aprecierea celor care o vizionează dacă este ceva de calitate sau nu” spune Erik Johansson.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here