Home WarPress China a instalat arme pe insulele contestate din Marea Chinei de Sud

China a instalat arme pe insulele contestate din Marea Chinei de Sud

1232
0
China

Noi imagini din satelit scot la iveală dovezi de necontenit conform cărora China a instalat arme pe toate cele 7 insule artificiale din controversatele ape ale Mării Chinei de Sud. Este o mișcare ce alarmează țările dimprejur care se luptă de asemenea pentru aceste insule, dar și pentru Statele Unite al căror Președinte Donald Trump s-a arătat destul de dornic să aibă o confruntare cu Beijingul.

Imaginile, oferite publicității de către Asia Maritime Transparency Initiative arată tunuri anti-aeriene plus alte sisteme defensive care par să păzească insulele de rachetele de distanță lungă, așezate în structuri hexagonale pe toate insulele. Dar China a construit deja 3 aeroporturi pe 3 dintre cele 7 insule artificiale, așa că aceste imagini nu prea surprind pe nimeni.

Ministrul Apărării din China spune că aceste instalări de armament sunt legale și puse cu intenții bune întrucât au rol defensiv.

„În timp ce alții fac paradă cu arme la ușa ta, cum te-ai simți dacă ai fi la rândul tău înarmat cu o simplă praștie?” spune Ministrul.

Geng Shuang, un purtător de cuvânt al Ministerului Apărării spune că aceste insule fac parte din teritoriile moștenite de China și că este ceva normal să instaleze facilități defensive pe ele. AMTI spune că acele arme observate pe 3 insule de mari dimensiuni sunt o evoluție a micilor fortificații observate pe celelalte 4 insule din Marea Chinei de Sud.

„Pare o tentativă de a înarma niște insule cu arme pe care le găsești mai de grabă la bordul navelor militare de război, arme care pot fi folosite în ultimă instanță pentru a distruge rachete cu rază mare de acțiune” spune amiralul în rezervă Michael McDevitt de la Center for Naval Analyses.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here