Home Lifestyle Clădiri găurite

Clădiri găurite

1521
0
Clădiri găurite

Arhitecții știu că o gaură într-o clădire nu înseamnă doar un simplu gol. Să elimini o porțiune dintr-o clădire creează o senzație incredibilă atât pentru cei care o privesc din exterior cât și pentru cei care o privesc din interior și o ajută de multe ori să se integreze mai bine cu peisajul. În ultimii ani, tot mai multe clădiri găurite au apărut în peisajul arhitecturii mondiale și vom trece și noi în revistă câteva dintre cele mai interesante proiecte ce vor lua naștere în următorii 5 ani.

8 clădiri ultra moderne găurite

  1. Axel Springer HQ, Berlin, Germania – arhitecții de la Buro Ole Scheeren sunt vinovați de această clădire propusă celor de la Axel Springer, companie care dorește să-și construiască un sediu.
  2. Poro City, Mumbai, India – este o clădire proiectată de arhitecții Khushalani Associates în 2015 și are de gând să mai rarefieze densitatea populației din Dharavi, Mumbai.
  3. Opus Office Tower, Dubai, EAU – este o clădire Zaha Hadid și este compusă de fapt din două corpuri, unite într-un cub ce pare să se topească din cauza temperaturilor din Dubai.
  4. Technology, Entertainment & Knowlodge Centre, Taipei, Taiwan – arhitectul Danez Bjarle Ingels a propus acest cub imens oficialităților din Taiwan.
  5. CCTV Tower, Beijing, China – arhitectul Rem Koolhaas a proiectat această clădire compusă din 6 corpuri pentru cei de la CCTV din Beijing. Are 44 de etaje și o gaură mare în mijloc.
  6. The Mirador, Madrid, Spania – firma de arhitectură MVRDV n-a rămas fără bani când a proiectat clădirea, este doar un complex de apartamente din Madrid, ultramodern.
  7. Guangzhou Circle, Guangzhou, China – Guangzhou Circle este de fapt o clădire în formă de disc de jad, proiectat de firma italiană A.M. Progetti.
  8. Hamburg Science Center, Hamburg, Germania – firma de arhitectură olandeză OMA au adus la viață acest proiect pentru Hamburg.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here