Home Lifestyle Candelabre, marmură și propagandă. Despre metroul din Coreea de Nord

Candelabre, marmură și propagandă. Despre metroul din Coreea de Nord

883
0
Coreea de Nord

La 100 de metri sub pământ, metroul din Pyongyang este unul dintre cele mai îngropate din lume. Metroul din Pyongyang nu uimește doar prin faptul că se află la o adâncime foarte mare, uimește și prin mister. Câțiva mii de turiști intră în Coreea de Nord în fiecare an iar itinerariile sunt plănuite foarte bine de către ghizi pentru că unele zone sunt restricționate.

Așadar, viața din Coreea de Nord este oarecum ascunsă de cei care nu sunt acolo să o vadă. Ei bine, fotograful în vârstă de 25 de ani Elaine Li a fost în luna octombrie pentru prima dată în capitala Coreei de Nord și a fost impresionată de multe lucruri, în special de calitatea de construcție. Născută și crescută în Hong Kong, Li este obișnuită cu viața orașelor și are în acest moment peste 133.000 de urmăritori pe Instagram.

Primul lucru pe care Elaine Li l-a observat la metru este faptul că stațiile sunt bine iluminate iar interiorul este destul de modern construit. Vezi candelabre pe tavan, marmură pe jos și tablouri cu Kim Jong II. Următorul lucru pe care-l observi este standul cu ziare în jurul cărora oamenii se strâng și le citesc de la distanță. Este o priveliște mult diferită de Hong Kong pentru că acolo oamenii sunt bombardați de reclame, în Pyongyang chiar și în metrou sunt bombardați cu propagandă. În general, se pot face fotografii în metrou, nu trebuie să ceri voie cuiva.

Garniturile de tren ale metroului din Pyongyang ies în evidență prin faptul că sunt foarte silențioase și întreținute. În plus, înăuntru oamenii nu discută între ei. Stau cuminți și își așteaptă stațiile. Pare un peisaj amorf, lipsit de viață și de bucurie. Cam acestea sunt trăsăturile metroului din Coreea de Nord. Multă disciplină și calitate de construcție. Multă liniște.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here