Home Sport Anul acesta, Balonul de Aur merge către Cristiano Ronaldo

Anul acesta, Balonul de Aur merge către Cristiano Ronaldo

1710
0
Cristiano Ronaldo

Cristiano Ronaldo a câștigat anul acesta Balonul de Aur și a reușit în sfârșit să-l detroneze pe Regele Messi, cel care primise măreața distincție cu 12 luni în urmă. Această distincție vine după surpriza pe care acesta a înfăptuit-o cu Portugalia la Campionatul European din Franța de anul acesta. În plus, tot Cristiano Ronaldo a fost cel care a înscris penalty-ul ce a adus victoria Realului în meciul din finala Champions League contra Atletico Madrid, reușind în acest mod să transforme echipa de club Real Madrid în câștigătoarea acestui trofeu de două ori în timpul a trei sezoane.

În acest moment, lupta Baloanelor de Aur atârnă tot în favoarea lui Messi, care are unul în plus față de Ronaldo. Acesta a ratat trofeul din 2016 după ce Argentina a pierdut în fața chilienilor în finala Cupei Americii. Din păcate, Ronaldo nu s-a putut prezenta la ceremonia de decernare a Balonului de Aur pentru că trebuia să călătorească cu echipa sa de club Real Madrid către Japonia, unde va juca în competiția FIFA Club World Cup.

„Pentru mine, este un moment incredibil, sunt atât de mândru, atât de fericit. Mulțumesc tuturor celor care m-au votat, mulțumesc colegilor mei și celor din echipa Portugaliei. Dedic acest trofeu echipei la care joc, Real Madrid” spune Cristiano Ronaldo într-un interviu.

Chiar dacă tânărul Ronaldo în vârstă de 31 de ani a părăsit terenul  după doar 25 de minute în finala contra Franței la Euro 2016, cele 3 goluri și cele 3 pase decisive pe care le-a dat în competiție au fost suficiente cât să aducă Portugalia în acea finală.

Cine au fost ceilalți nominalizați la Balonul de Aur 2016

  1. Cristiano Ronaldo (Portugalia/Real Madrid)
  2. Lionel Messi (Argentina/Barcelona)
  3. Antoine Griezmann (France/Atletico Madrid)
  4. Luis Suarez (Uruguay/Barcelona)
  5. Neymar (Brazilia//Barcelona)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here