Home International Statele Unite înapoiază Japoniei teritoriul pe care-l controlează în această țară de...

Statele Unite înapoiază Japoniei teritoriul pe care-l controlează în această țară de la finalul WWII

946
0
Statele Unite înapoiază Japoniei teritoriul

Armata Statelor Unite va înapoia Japoniei 3500 de hectare de teren pe care-l deține în Țara Soarelui Răsare, teren cu care s-a pricopsit la finalul celui de-Al Doilea Război Mondial. Aceste hectare se află pe insula Okinawa și reprezintă o uriașă bază militară.

În 1972 SUA a înapoiat restul insulei Okinawa și a rămas doar cu această bază militară situată pe un teren la care se pare că va renunța definitiv. Este cea mai mare returnare de pământ din partea americanilor către Japonia de la finalul WWII. Pentru a facilita înapoierea terenului, guvernul japonez a fost de acord cu construirea a 6 docuri pentru elicoptere  alături de câteva drumuri de acces pentru a permite soldaților americani să se antreneze în continuare în regiune. Armata SUA va continua să se antreneze în acea regiune, fiind o pădure tropicală, o junglă.

Din anii 1990 SUA și Japonia negociază pentru acest teren, dar din păcate până acum nu s-au înțeles. Transferul se va face pe data de 21 și 22 decembrie anul acesta, spre bucuria tuturor celor implicați. În acest moment, peste 52.000 de soldați americani sunt în Japonia, în timp ce cu personalul auxiliar de depășește cifra de 100.000. Înapoierea teritoriului apare după un val de proteste al locuitorilor din Okinawa, care începeau să fie din ce în ce mai furioși de prezența militară americană din regiune.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here