Home WarPress Apar execuțiile pe măsură ce armata siriană se apropie

Apar execuțiile pe măsură ce armata siriană se apropie

554
0
armata siriana

Voluntarii din Aleppo semnalează că foarte mulți oameni au fost executați în regiune din pricina faptului că ar fi fost bănuiți de legături cu rebelii. Rudele rebelilor din Free Syrian Army, inclusiv femei și copii se numără printre cei executați potrivit activistului Mohammad Basbous, reporter la Aleppo Media Center.

„În fiecare oră oamenii sunt măcelăriți” spune observatorul pentru Drepturile Omului din Siria, confirmând zvonurile ONU referitoare la atrocitățile împotriva unui grup mare de civili. Aceste zvonuri apar după ce soldații din armata siriană redobândesc controlul asupra cartierelor din estul Aleppo, singurele în care rebelii încă mai rezistă. „Tinerii în special au fost cei executați” spune și Ahmad Dbais, directorul spitalelor din acest oraș.

Locuitorii înspăimântați au dormit în stradă după ce armata siriană i-a scos afară din case. Căștile Albe (echipa de voluntari care ajută pe cei răniți în Siria) apelează la comunitatea internațională pentru a convinge guvernul sirian să acorde o zonă de siguranță în Aleppo pentru voluntari și pentru cei 100.000 de civili blocați în acel oraș.

„Regimul încearcă să ne omoare de 5 ani. Nu le dați această ocazie. Auzim copii plângând, auzim strigăte de ajutor, dar nu putem face absolut nimic.” spune grupul pe Twitter.

Un utilizator Twitter pe nume “Mr_Alhamdo” spune că este un locuitor în Aleppo, profesor, activist și reporter și transmite „Acesta este un apel și s-ar putea să fie ultimul. Salvați oamenii din Aleppo. Salvați-mi fiica și pe ceilalți copii din oraș. Zeci de bombe sunt aruncate în capetele civililor. Oamenii fug dar nu știu încotro să se ducă.”.

Pe altă parte, armata siriană avansează destul de agresiv  în zona controlată de rebeli în ultima vreme.

„Va fi o situație foarte dificilă pentru că nu va fi loc pentru toți acești civili” spune Ismail Abdallah, membru al Căștilor Albe.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here