Home Tehnologie Asteroizii ar putea să fie o amenințare reală pentru Terra

Asteroizii ar putea să fie o amenințare reală pentru Terra

915
0
Asteroizii

Amenințarea unui impact nimicitor al unui asteroid cu Terra este destul de reală potrivit celor de la Asteriod Day, o organizație care speră să stopeze o asemenea catastrofă în viitor. Cercetătorii din lumea întreagă au fost ochi și urechi la Asteriod Day pe data de 30 iunie, în ziua în care se serbează aniversarea evenimentului din  Tunguska.

Acolo, în 1908, a avut loc cel mai mare impact al unui asteroid cu Terra în istoria modernă. Tunguska  se află într-o regiune izolată a Rusiei, în pădurea Siberiană. Acea coliziune a fost atât de puternică, încât forța impactului a doborât din picioare oamenii aflați la 65 de kilometri distanță. De atunci, au trecut 100 de ani de la impactul care a ras 1600 de kilometri pătrați de pădure, o suprafață la fel de mare ca Insula Rhode. În trecut, cercetători renumiți precum Neil deGrasse Tyson, Stephen Hawking și Richard Dawkins au susținut acest eveniment pentru a educa publicul în legătură cu pericolul unui impact al pământului cu un asteroid.

Joi, discuții, seminarii și filme legate de asteroizi ce pot lovi planeta au rulat în întreaga lume. Scopul este acela de a crește nivelul de conștientizare la nivel mondial legat de acest aspect.

Anul acesta am fost susținuți destul de bune de către agențiile spațiale. NASA și multe altele și-au anunțat prezența. Anul acesta vom face mult mai multe lucruri interesante față de anii trecuți” spune Grigorij Richters pentru CNN. Peste 1 milion de asteroizi cu impact pentru Terra sunt cunoscuți în acest moment dar din cauza tehnologiilor destul de primitive, oamenii de știință crede că acest milion reprezintă doar 1% din totalul real al acestora.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here