Home Diverse Câtă nevoie avem de camere video?

Câtă nevoie avem de camere video?

1033
0

Te-ai întrebat vreodată de ce plătim bani grei pentru filmările de la nuntă? Cu ce ne ajută să știm că am fost imortalizați de o cameră video? De ce simțim nevoia să depănăm amintiri și să ne uităm la filmările de la petrecerea de majorat? Pentru că viața trece prea repede. Pentru că simțim că acolo, în trecut, ne-a fost bine pe când aici, în prezent, lucrurile sunt mai complicate. Vrem să ne întoarcem în trecut. Ne ajută camerele video să facem asta? Se pare că da.

E posibil să ne întoarcem în timp

În timp ce mă uitam  la un documentar despre conceptul de timp și posibilitatea întoarcerii în timp am realizat ceva. Camerele video sunt instrumentele perfecte pentru întoarcerea în timp. N-avem nevoie de mașina timpului ca să revedem trecutul și să retrăim momentele cele mai bune din viața noastră. Avem nevoie de camere video performante și de sisteme home cinema.

În August am ratat nunta unor prieteni dragi. Mi-a părut atât de rău că n-am fost acolo încât am insistat să-mi trimită și mie cineva mai repede niște filmări făcute cu telefonul. Voiam să văd și eu cununia, petrecerea, tortul, mireasa și ce se mai poate admira pe la nunți. Mare greșeală! După zece minute de vizionat m-a luat amețeala și-am început să-i spun de dulce (în gând) persoanei care făcuse filmarea. Mai bine așteptam cu răbdare filmările profesionale făcute ca la carte cu camere video profesionale.

După ce am primit și filmarea profesională de la nunta prietenilor am reușit să-mi dau seama cât de importante sunt filmările și cât de norocoși suntem să avem la dispoziție camere video HD. M-am bucurat enorm să văd niște culori impecabile, niște cadre perfecte, momente amuzante surprinse la fix. Zero tremurici, imagini neclare, balans necontrolat, treceri bruște dintr-un cadru în altul. Simțeam că particip la nuntă, că eram acolo, în mijlocul petrecerii. Și ce bine e să te poți bucura de astfel de momente chiar dacă n-ai fost acolo!v160-12-700x700

Ce fel de camere sunt utile

N-ai nevoie de camere video profesionale care costă o avere pentru a surprinde toate momentele importante din viață. Camerele moderne, de exemplu cele de la Panasonic, sunt perfecte pentru filmări de calitate. Sunt mici, au stabilizare internă pe 5 axe, deci 0 tremurici, sunetul e calitativ datorită microfoanelor încorporate și protecției interne care elimină sunetele de fundal precum fâșâitul constant al vântului atunci când filmăm în natură, zoom de calitate, imagini HD și posibilitatea de stocare a filmărilor pe o perioadă lungă de timp.

De ce iubim filmările

Filmele încearcă să ne imerseze din ce în ce mai mult în atmosferă prin tehnologii 3D, 4D, ecrane uriașe și sisteme audio performante. De ce fac asta? Pentru că vor să ne facă să simțim cu tot creierul emoțiile transmise: dragostea, frica, furia, tensiunea, bucuria și de ce nu, fericirea. Camerele video fac același lucru pentru evenimentele noastre personale: nunți, aniversări, călătorii, momente mai vesele sau mai puțin vesele pe care ne dorim să le revizităm, să le retrăim în intimitatea sufrageriei noastre. Fiecare dintre noi are un film personal, mult mai interesant decât filmele de la cinema. Filmul nostru e făcut de noi, cu camere video, cu stângăcii, cu mai puțin profesionalism și cu mai multă emoție. Dar e al nostru. Merită făcut, apreciat și văzut!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here