Home Terorism Zeci de femei Yazidi ținute în sclavie de ISIS, mutate din Mosul

Zeci de femei Yazidi ținute în sclavie de ISIS, mutate din Mosul

1417
0
Yazidi

Zeci de femei Yazidi capturate și înrobite în 2014 au fost mutate din Mosul în Siria, potrivit Syrian Observatory for Human Rights. Grupul de monitorizare alături de oficialii americani au spus faptul că militanții ISIS au început să fugă din Mosul către Raqqa, Siria, capitala ISIS, în timp ce trupele irakiene avansează în teritoriu în încercarea de a elibera Mosul de mult temuta grupare teroristă. Zeci de familii ISIS au ajuns deja în Raqqa.

Gruparea teroristă a mutilat, ucis și înrobit mii de irakieni  Yazidi, membri  unei etnii antice , o comunitate religioasă minoritară. În ziua de azi, Irak este țara acestor Yazidi. Militanții islamici au capturat mii de femei și copii Yazidi, ucigându-le bărbații. ISIS susține faptul că al lor Coran justifică luarea în robie a femeilor care nu sunt musulmane și le permite violurile.

Credința Yazidi este destul de simplă, există un singur Dumnezeu care a creat Pământul, lăsându-l în grija unui înger decăzut. Această populație Yazidi a fost ultra persecutată de ISIS. ONU a acuzat de multe ori ISIS pentru aceste genociduri. În Iunie, un raport al ONU a scos la iveală faptul că în acest moment ISIS ține în sclavie aproximativ 3500 de persoane, toate femei și copii, pe care le abuzează sexual le maltratează. Raportul spune că aceste acțiuni, în unele cazuri, pot fi considerate drept crime de război, crime împotriva umanității și posibil genocid.

În Irak, ISIS a strâns sume colosale de bani din răpire și cerere de răscumpărare și din vânzarea acestor sclavi, în special femei tinere Yazidi. În 2014, ISIS a făcut 20 de milioane de dolari doar din răscumpărări de oameni răpiți.

Yazidii sunt descendenți ai kurzilor, iar religia lor este considerată o sectă pre-islamică  ce se trage din creștinism, iudaism și zoroastrianism.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here